‹ Alle nieuwsberichten

Ruige RugGear RG850 nog scherper in de markt gezet

Ruige RugGear RG850 nog scherper in de markt gezet

De RugGear RG850 is een smartphone die heel wat avonturen aankan, handig voor 'mensen in het veld'. Ook voor mensen die meer gemak zoeken in een smartphone dan zorgen, zijn alle mogelijkheden van deze moderne ruggedized smartphone een verademing. 

RugGear RG850: modern en ruggedized

De RugGear RG850 is een zogenaamde ruggedized smartphone en dat betekent dat het toestel wel tegen een stootje kan. Het toestel is niet alleen stof- en waterdicht, maar beschikt onder andere over een militaire MIL810G-standaard, waardoor deze ook valbestendig is. Daarnaast is het toestel in een modern jasje gestoken, dankzij het verlengde scherm en de fijn afgewerkte behuizing. De RG850 is daarnaast voorzien van Android 8.0 Oreo en dat is voor een rugged-smartphone ook zeker noemenswaardig. Het toestel had een adviesprijs van €399, maar is vanaf nu nog scherper in de markt gezet!

Wat is ruggedized?

Smartphones met een rugged of ruggedized-label zijn eens stuk steviger dan een normale smartphone. Onder andere RugGear maakt dit type telefoons, die gebruikt kunnen worden in allerlei situaties. Zo kun je onder andere denken aan mensen met wat ruigere beroepen of waar weersomstandigheden of vuil geen enkel probleem moeten opleveren voor de werking van een smartphone. Natuurlijk zijn deze speciale telefoons ook fijn voor mensen die wat onhandig zijn. RugGear is een gespecialiseerde fabrikant van dit soort apparatuur en heeft dan ook al verschillende telefoons op de markt gebracht die dit label hebben. Hierbij kun je denken aan featurephones, waarmee je kunt bellen en sms'en en die blijven werken in nagenoeg elke situatie, maar ook verschillende smartphones en de RugGear RG850 is de meest innovatieve van het stel.

Dat toestel kan elke regenbui aan en is daarnaast ook volledig waterdicht dankzij de IP68-certificering. Daardoor kun je het toestel makkelijk even onder water houden of afspoelen onder de kraan. Ook stof heeft geen enkele kans om zich te nestelen in dit toestel en er is een MIL-STD-810G-certificering aanwezig. Dat is een militaire certificering, waarbij het toestel op allerlei verschillende extreme punten is getest op de werking ervan. Zo wordt een toestel getest door deze tientallen keren te laten vallen op een betonnen ondergrond, maar bijvoorbeeld ook op grote temperatuurverschillen, waarbij het toestel gewoon moet blijven werken. Je kunt je dus wel voorstellen dat je op elk avontuur met een RugGear RG850 in je zak, je altijd kunt vertrouwen op de werking ervan.

RugGear RG850

Specificaties RugGear RG850

Overige specs van dit moderne toestel zijn voor zo'n ruige smartphone ook prima te noemen. Zo is er een groot 5.99-inchscherm aanwezig met een verhouding van 18:9, oftewel langwerpig. Hiermee was RugGear de eerste en dat laat zien hoe innovatief het bedrijf is. Er wordt daarnaast gebruikgemaakt van Gorilla Glass, een speciaal soort glas, wat krassen tegen moet gaan. Het scherm is daarnaast ook te gebruiken met natte handen en zelfs met handschoenen, waardoor je in elke situatie nog steeds alles kunt wat je wilt. Een accu van 4000mAh zorgt voor de nodige power en daardoor kom je makkelijk een intensieve werkdag door.

De processor is de Snapdragon 430, een prima variant voor alledaagse taken. Denk daarbij aan het kunnen communiceren via chat-apps zoals WhatsApp of het kunnen kijken van een filmpje via YouTube. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en 32GB uitbreidbare opslag, waardoor je genoeg geheugen bij je hebt voor 'in het veld'. Foto's kun je maken met een 12-megapixelcamera op de achterkant of de frontcam van 8 megapixels aan de voorkant en er is plaats voor twee simkaarten. Ideaal natuurlijk, want zo kun je met één toestel op zak bereikbaar zijn op twee telefoonnummers. Niet alleen handig voor het werk om zo zaken en privé gescheiden te houden, maar ook op vakantie! 

RG850 kopen bij Belsimpel

Terwijl de RugGear RG850 in de markt werd gezet met een adviesprijs van €399 is het toestel vanaf nu voor een nog scherpere prijs beschikbaar. Interesse in de RG850, dan klik je hier voor de beste prijs.