‹ Alle nieuwsberichten

OPPO presenteert Reno-serie met pop-up camera en 10x zoom

OPPO presenteert Reno-serie met pop-up camera en 10x zoom

OPPO heeft op een groots evenement in Zurich de Europese prijzen bekendgemaakt voor de OPPO Reno en de OPPO Reno 10x Zoom. Beide toestellen werden al eerder gepresenteerd voor de Chinese markt.

OPPO Reno-serie officieel

De OPPO Reno en OPPO Reno 10x zoom zijn nu officieel gepresenteerd voor de Europese markt en daarbij zijn ook de prijzen aangekondigd. Beide toestellen zijn voorzien van een volledig scherm zonder inkeping, omdat de cameramodule in een pop-up mechanisme is verwerkt. De toestellen zijn verschillend op het gebied van display, processor en camera's en komen beide in het groen en zwart op de markt. De adviesprijs van de OPPO Reno bedraagt €499,00 terwijl de OPPO Reno 10x Zoom €799,00 moet opbrengen. Daarnaast zijn de toestellen uiteraard ook in combinatie met een abonnement te verkrijgen bij Belsimpel, waarbij de OPPO's ook voordelig te verkrijgen zijn in combinatie met een T-Mobile abonnement.

OPPO Reno 10x Zoom Edition

De Reno 10x Zoom is het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant en heeft een display van 6,6 inch aan boord, wat 93,1% van de voorkant beslaat. Er is geen inkeping in het scherm aanwezig voor een frontcamera en ook een gaatje in het display is niet aanwezig. OPPO heeft namelijk gekozen voor een zogenaamde pop-up camera die in het toestel verwerkt is. Wil je een selfie maken dan schiet de camera uit het toestel, wat kan in minder dan 0,8 seconden. Ook is er een flitser in deze module te vinden, die weer gebruikt wordt bij het maken van foto's met de camera's op de achterkant.

Qua processor is er gekozen voor de krachtige Snapdragon 855-chipset en er is 8GB werkgeheugen aanwezig. Door deze combinatie is geen enkele taak teveel voor de OPPO Reno 10x Zoom. Er is 256GB uitbreidbare opslag aanwezig in het toestel en de accu heeft een capaciteit van 4065mAh. Laden gaat supersnel via VOOC Flash Charge 3.0 en de USB C-poort aan de onderkant van het toestel.

Aan de achterkant zijn een drietal camera's te vinden, met elk hun unieke eigenschappen. Met de hoofdcamera schiet je plaatjes van maximaal 48 megapixel, waardoor elk detail wordt vastgelegd. Dan is er ook nog een 13-megapixelcamera aanwezig die werkt met een periscopische lens. Dat zorgt er in de praktijk voor dat je tot 5x optische zoom kunt gebruiken zonder kwaliteitsverlies. Ook kun je kiezen tussen een combi van optische en digitale zoom, waardoor je objecten nog dichterbij kunt halen, maar dan wel met licht kwaliteitsverlies. De derde camera schiet plaatjes van 8 megapixel en heeft een wijde hoek van 120 graden, waardoor je nog meer van het prachtige landschap of architectuur vastlegt.

 

OPPO Reno

Naast de 10x Zoom-variant is ook de normale OPPO Reno gepresenteerd in Zurich, een toestel dat het moet doen met wat mindere specificaties, maar ook een lagere adviesprijs heeft. Er is gekozen voor een display van 6,4 inch en daarmee is deze iets kleiner. Wel zien we ook een AMOLED-paneel met een hoge resolutie, waardoor alles er prachtig uitziet. Ook de speciale pop-up camera is aanwezig in dit toestel, maar op de achterkant vind je een dubbele camera en niet de triple set-up van zijn grotere en duurdere broer.

Foto's maak je van maximaal 48 megapixel en de tweede camera is een 5-megapixelexemplaar, die wordt gebruikt om diepte te meten. Dit gebruik je bij het maken van portretfoto's, waarbij het object scherp wordt vastgelegd, terwijl de achtergrond juist wat wazig is. Ook is het niet mogelijk om tot 10x hybride te zoomen met dit toestel en het geheugen uitbreiden is ook niet mogelijk. Gelukkig is er standaard ook 256GB opslag aanwezig, genoeg voor de meeste mensen en anders kun je altijd nog uitwijken naar clouddiensten. Qua processor zien we de Snapdragon 710 van Qualcomm, een variant met een stuk minder power dan de Snapdragon 855.

OPPO Reno-series

OPPO Reno-toestellen bestellen bij Belsimpel

Beide varianten van deze nieuwe Reno-toestellen zijn verkrijgbaar in het groen en zwart. De OPPO Reno in het zwart heeft een adviesprijs van €499, maar vind je groen een mooiere keuze dan klik je hier. De OPPO Reno 10x Zoom Edition kost €799 en is ook verkrijgbaar in Ocean Green of zwart. De toestellen zijn ook verkrijgbaar in combinatie met een abonnement bij Belsimpel.nl, waarbij beide devices voordelig geprijsd zijn in combinatie met een abonnement van T-Mobile.