‹ Alle nieuwsberichten

Gefeliciteerd T-Mobile! Wederom het best geteste netwerk van Nederland

Gefeliciteerd T-Mobile! Wederom het best geteste netwerk van Nederland

Gisteren is bekendgemaakt dat T-Mobile voor de vierde keer op rij de hoogste score behaald heeft in de P3-test voor mobiele netwerken. 

Nederland scoort over het algemeen uitstekend!

Het Duitse telecombedrijf P3 laat weten dat Nederlandse netwerken in het algemeen al jarenlang bijzonder hoog scoren op het gebied van snelheid en betrouwbaarheid. KPN en Vodafone hebben dus ook zeker mooie scores behaald met hun 2e en 3e plek. Met scores van meer dan 950 van de 1000 punten, verkrijgen alle drie de providers dan ook het testoordeel ‘Uitstekend’.

De data voor de P3-test komt van 26.000 Nederlanders die data over hun bereik en datasnelheid naar het bureau doorsturen. Het is voor het eerst dat P3 ook op die manier de mobiele netwerken in Nederland meet. In totaal hadden al deze 26.000 mensen bij alle drie de providers in meer dan 99 procent van de gevallen een goede dataverbinding, volgens P3.

In termen van snelheid stijgt T-Mobile boven de andere twee providers uit, met een snelheid van ongeveer 6,8 Mbit/s. KPN behaalde hierop 6,4 Mbit/s en Vodafone een snelheid van 6,3Mbit/s.

Treinen blijken lastig

De spraak- en dataverbinding is ook getest tijdens het lopen en rijden. Deze test is uitgevoerd met de Samsung Galaxy S9, die op elk netwerk de hoogste snelheden moest kunnen halen. De providers blijken het meeste moeite te hebben met de test in treinen. Het gebruiken van de dataverbinding lukt hier in meer dan 95 procent van de gevallen bij alle drie de providers. Dit is nog steeds een hoog percentage, maar minder dan 99 procent, wat wel behaald wordt in grote en kleine steden.

Wil jij ook surfen op het best geteste netwerk van Nederland? Bekijk dan snel het volledige aanbod van T-Mobile abonnementen op onze site.