‹ Alle nieuwsberichten

Samsung Galaxy S10: specs en vanaf nu te bestellen

Samsung Galaxy S10: specs en vanaf nu te bestellen

Dit zijn ze dan: de Samsung Galaxy S10, Samung Galaxy S10+ en Samsung Galaxy S10e! In dit artikel zetten we alle specs op een rijtje en vind je de prijs van de Samsung Galaxy S10. Lees hier alles over de nieuwe Samsung Galaxy-telefoons!

Samsung Galaxy S10 release

In San Francisco presenteerde Samsung zijn langverwachte Samsung Galaxy S10-toestellen. Over het design was al veel uitgelekt, maar toch kwam Samsung toch nog met een paar verrassingen. Zo presenteerde het bedrijf naast een Samsung Galaxy S10 en S10+ ook nog eens een derde variant: de Samsung Galaxy S10e. Ook de presentatie van de draadloze oordopjes, Galaxy Buds, heeft niet iedereen zien aankomen.

Samsung Galaxy S10 specificaties

De Samsung Galaxy S10 is het basismodel van de drie Galaxy-toestellen. De smartphone heeft een groot 6.1-inch AMOLED-scherm met aflopende zijranden, zoals we dit ook van de S8 en S9 gewend zijn. Nieuw is dat de frontcamera ín het scherm verwerkt zit, je ziet deze als een rondje (putchhole) rechtsbovenin het scherm. Hierdoor is een notch overbodig waardoor het scherm van de Galaxy S10 bijna de gehele voorzijde van het toestel vult.

Het toestel mag er aan de buitenkant dan wel heel mooi uitzien, ook onder de motorkap vinden we mooie specs! Zo heeft de instapversie 8GB werkgeheugen (ook wel RAM genoemd) en 128GB opslaggeheugen. Meer werkgeheugen betekent dat je uitstekend kunt multitasken en meerdere apps op de achtergrond kunt gebruiken. Er is ook nog een variant met 512GB opslaggeheugen: zo heb je altijd genoeg ruimte!

Samsung Galaxy S10 Plus specificaties

De Samsung Galaxy S10+ heeft, zoals de naam doet vermoeden, een groter scherm dan de Samsung Galaxy S10. Het scherm van de S10+ is met 6.4 inch net iets groter. Net als bij de Samsung Galaxy S10 loopt ook het scherm van de Plus-variant af aan de zijkanten.

Het instapmodel van de S10+ heeft net als de S10 8GB RAM en 128GB opslaggeheugen en er is ook nog een variant met 8GB RAM en 512GB opslaggeheugen. Denk jij “meer = beter”? Dan kun je ook nog voor een variant kiezen met maar liefst 1TB aan opslaggeheugen en 12GB RAM! Zo kun je die hele Netflix-serie in één keer downloaden in de hoogste kwaliteit, zonder je zorgen te hoeven maken om opslagruimte. Handig is dat de toestellen allebei IP68-gecertificeerd zijn en daarom waterdicht zijn.

Samsung Galaxy processor en vingerafdrukscanner Samsung, Samsung Galaxy S10, Samsung S10, Samsung Galaxy S10, Samsung wireless charging, wireless phone charging, smartphone

Zowel de S10 als de S10+ beschikken over een nieuwe processor die door Samsung zelf is ontwikkeld en dus naadloos aansluit op het toestel. Hierdoor zijn de toestellen nóg sneller dan hun voorgangers en gaan de accu’s nog wat langer mee. Handig is dat je bij Samsung Galaxy S10-toestellen onderling ook elkaar van extra accucapaciteit kunt voorzien! Je kunt je Samsung Galaxy S10-toestel ook gebruiken als heuse draadloze powerbank. Zo kun je een ander toestel opladen door deze op de achterkant van jouw S10 te leggen, maar dit werkt ook voor bijvoorbeeld de nieuwe Galaxy Buds.

Ook nieuw aan de toestellen is de vingerafdrukscanner: deze is namelijk ín het scherm verwerkt. Deze ultrasonische vingerafdrukscanner kan jouw vinger razendsnel en supernauwkeurig scannen wanneer je deze op het display legt. Via geluidsgolven die weerkaatst worden op je vinger werkt dit in elke weersomstandigheid, dus ook wanneer je in de regen op de bus staat te wachten. Zo ontgrendel je je telefoon dus razendsnel en veilig. De optie om het toestel via 2D-gezichtsherkenning te ontgrendelen, is er overigens ook nog steeds.

Camera’s van de Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 en S10+ hebben aan de achterzijde allebei drie camera’s. De 16-megapixelcamera met groothoeklens zorgt ervoor dat je prachtige foto’s kunt maken van bijvoorbeeld landschappen. De 12-megapixelcamera met Dual Pixel-technologie zorgt ervoor dat je foto’s haarscherp en helder worden en de 12-megapixelcamera met een telelens zorgt er als laatste voor dat je tot 2x kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

Ook aan de voorzijde van beide toestellen zijn camera’s geplaatst waarmee je prachtige foto’s maakt. Zo is de Galaxy S10 uitgerust met een 10-megapixelcamera. De Galaxy S10+ heeft zelfs twee frontcamera’s: eentje met een resolutie van 10 megapixels en nog een met 8 megapixels. Zo kun je selfies maken met een scherptediepte-effect.

Samsung Galaxy S10-varianten en prijzen

De Samsung Galaxy S10 met 128GB opslaggeheugen en 8GB RAM heeft een adviesprijs van €899,-. Als je kiest voor meer opslaggeheugen dan loopt dit bedrag uiteraard op. De Samsung Galaxy S10+ is te koop vanaf een adviesprijs van €999,-. Beide toestellen verschijnen in drie verschillende kleurvarianten: Prism Black (zwart), Prism White (wit) en Prism Green (groen). De Galaxy S10+ met 512GB of 1TB opslaggeheugen heeft de kleur Ceramic Black.

Pre order-actie en 10 Year Galaxy Edition

Twijfel je of de Samsung Galaxy S10 of S10+ iets voor jou is? Twijfel dan niet langer! Als je één van deze twee toestellen (particulier) voor 7 maart bestelt, krijg je er namelijk gratis Galaxy Buds bij! Deze draadloze headset is ook op 20 februari door Samsung gepresenteerd en heeft een adviesprijs van €149,-. De voorwaarden vind je op de website van Samsung. Van de nieuwe Galaxy S10+ 1TB Ceramic Black-variant is ook direct een 10 Year Galaxy Edition te bestellen. Deze versie wordt geleverd in een luxueuze doos, waarin ook een Galaxy Watch 46mm is te vinden. Daarnaast maak je ook nog kans om de Galaxy Fold te winnen, de smartphone van Samsung met opvouwbaar display. Dit pakket is te verkrijgen voor €1599,00, waarbij je ook de Galaxy Buds kunt aanvragen.

Samsung Galaxy pre-order, Samsung Galaxy S10 kopen, Samsung, Samsung Galaxy S10, Samsung S10, Samsung Galaxy Buds, Samsung Buds, Samsung headset, Samsung Wireless Earphones

De Samsung Galaxy S10e

Vind je de Samsung Galaxy S10 iets te groot? Dan is de Samsung Galaxy S10e (de ‘e’ staat voor ‘essential’) wellicht iets voor jou! De S10e kan gezien worden als het kleine broertje van de S10. Zo heeft het toestel iets minder mogelijkheden maar daardoor is het prijskaartje ook wat lager. Tegelijkertijd heeft het toestel wel alle essentials waarover een goede smartphone moet beschikken!

Samsung Galaxy S10e specificaties

Samsung heeft dit model uitgerust met de dezelfde processor als in de S10 en S10+. In combinatie met de 6GB aan RAM-geheugen maakt dit dat de S10e geschikt is om mee te multitasken en te gamen. De basisvariant van de S10e heeft 128GB aan opslaggeheugen je uit kunt breiden met een microSD-kaartje.

De accu van de S10e heeft een capaciteit van 3100mAh, hiermee moet je bij normaal gebruik makkelijk de hele dag doorkomen. Toch wat te weinig? Met Fast Wireless Charging laadt je het toestel razendsnel op. Ook kun je energie ‘delen’ of krijgen van andere Samsung S10-gebruikers door simpelweg de toestellen met de ruggen tegen elkaar aan te leggen. Andere toestellen, zoals de Mate 20 Pro van Huawei beschikken ook over deze technologie.

Verschillen tussen de S10e en S10(+)Samsung Galaxy S10e, S10e, Samsung S10e, Nieuwe Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S10 essential

Groot verschil met de S10 en S10+ zijn vooral de camera’s. Waar de S10 en S10+ er allebei drie hebben, heeft de Samsung Galaxy S10e er ‘maar’ twee aan de achterzijde. De 16-megapixelcamera heeft een groothoeklens waarmee je prachtige foto’s maakt van je omgeving zonder heel ver naar achteren te hoeven stappen. de andere 12-megapixelcamera zorgt ervoor dat je prachtige foto’s kunt maken met scherptediepte-effect. Aan de voorkant bevindt zich één 10-megapixelcamera, net als bij de S10. De S10+ heeft er twee.

Ander verschil met de S10(+) is de grootte van het scherm. De S10e heeft een 5.8-inchscherm terwijl het scherm van de S10 6.1 inch groot is. Het scherm van de S10+ is zelfs 6.4 inch groot. En waar de S10 en S10+ gebogen randen hebben, heeft de S10e dat niet. Als laatste is bij de S10 en S10+ is de vingerafdrukscanner bovendien ín het scherm verwerkt, terwijl deze bij de S10e aan de zijkant van het toestel is verwerkt.

Samsung Galaxy S10e varianten

De S10e verschijnt in vier kleuren: Prism Black (zwart), Prism White (wit), Prism Green (groen) en Canary Yellow (geel) en het instapmodel heeft een adviesprijs van €749,-. Alle varianten zijn vanaf nú te pre-orderen op de website. Als je dat doet, heb je de Galaxy S10e als één van de eersten in huis.