‹ Alle nieuwsberichten

Honor View 20 officieel: high-end met camera in display

Honor View 20 officieel: high-end met camera in display

Honor heeft zojuist de View 20 gepresenteerd voor de Europese markt. Het toestel heeft een adviesprijs van €549,00 en laat zien wat Honor allemaal in petto heeft voor de toekomst. Zo zien we geen inkeping aan de bovenkant van het scherm, maar een kleine frontcam die in het display is verwerkt.

Honor View 20 officieel voor Europese markt

De View 20 van Honor was al gepresenteerd voor de Chinese markt, maar in de prachtige stad Parijs heeft de fabrikant ook het doek van de Europese versie afgehaald. Dit toestel bevat high-end hardware en verschillende vernuftige features, waaronder een camera op de achterkant van 48 megapixel. Aan de voorkant is wel een camera te vinden, maar Honor heeft daarvoor een opzet gekozen die nog niet veel wordt gebruikt door smartphonefabrikanten; deze frontcam is namelijk geplaatst in een klein rondje in de linkerbovenhoek van het display en dus niet in een notch, oftewel de bekende inkeping aan de bovenkant van het display. 

Speciale camera's en ToF-sensor

Je kunt met de Honor View 20 dus foto's maken in een hoge resolutie van 48 megapixel, maar dat is voor veel mensen helemaal niet nodig en daarom maakt Honor het ook mogelijk om foto's te maken met een 12-megapixelresolutie. Daarbij wordt een foto gemaakt in de hoge 48-megapixelresolutie, maar geschaald naar een 12-megapixelexemplaar. Dat betekent dat zo'n foto nog meer detail bevat, wat natuurlijk erg fijn is. De frontcam heeft een resolutie van 25 megapixel en hiermee kun je prachtige selfies schieten. Deze Honor 20 View is één van de eerste verkrijgbare toestellen, waarbij de frontcam geplaatst is in een klein rondje in de linkerbovenhoek van het display. Zo is er geen notch meer aanwezig op het toestel, een veelgebruikte manier om het scherm te vergroten bij toestellen van de vorige generatie.

Honor View 20

Op de achterkant lijkt nog een tweede camera aanwezig te zijn, maar dat is een Time of Flight-sensor, een infraroodsensor. Hiermee kan diepte worden gemeten en deze info kan gebruikt worden voor verschillende mogelijkheden. Zo kun je nog mooiere foto's maken met een bokeh-effect, maar ook Augmented Reality-toepassingen. Ook heeft Honor laten zien dat je ermee kunt gamen, door de telefoon voor je te plaatsen, waardoor je bijvoorbeeld een dartgame kunt spelen op een groot scherm. Ook liet het bedrijf weten te werken aan de mogelijkheid om een 3D-scan te maken van een persoon of object, waarna je deze kunt uit (laten) printen met een 3D-scanner.

Honor View 20

High-end specificaties

Naast de interessante camera's heeft Honor het toestel ook voorzien van de nieuwste hardware. Zo is de snelle HiSilicon Kirin 980-chipset het kloppende hart van het toestel, bekend om zijn goede prestaties op het gebied van rekenkracht en accu. Er is 6GB werkgeheugen aanwezig en 128GB opslaggeheugen. De accu heeft een capaciteit van 4000mAh en kan snel worden opgeladen via de USB C-poort aan de onderkant van het toestel. Een 3,5mm-aansluiting is ook nog steeds aanwezig, waardoor je makkelijk je eigen oordopjes kunt gebruiken. Het toestel beschikt ook over een infraroodsensor, zodat je het toestel kunt gebruiken als afstandsbediening en de software is gebaseerd op Android 9.0 Pie met de eigen EMUI-schil die daar overheen is gelegd.

Honor View 20

De Honor View 20 heeft een adviesprijs gekregen van €549,00 en is vanaf nu direct te bestellen in het zwart en blauw.