‹ Alle nieuwsberichten

Noord-Korea opent mobiel internet voor 1 site

Noord-Korea geeft inwoners voor het eerst toegang tot mobiel internet. Koreaanse telefoonbezitters mogen van de overheid één website raadplegen, een website van de staat met onder meer nieuws en de mogelijkheid om te chatten.Image and video hosting by TinyPic

Extra functie's

Het is overigens niet duidelijk of de extra functies van de site, zoals chatten en informatie opzoeken over boeken, ook beschikbaar zijn in de mobiele versie, schrijft persbureau Associated Press. In elk geval is het nieuws over de staat en de hoofdstad Pyongyang op te zoeken.

Herintroductie mobiel bellen

De toegang tot mobiel internet komt nog geen halfjaar na de herintroductie van mobiel bellen in Noord-Korea. De staat stopte ineens met het aanbieden van mobiel bellen in 2004, maar besloot eind vorig jaar in samenwerking met een Egyptische provider een 3g-netwerk te bouwen. Eind maart telde het land, met 23 miljoen inwoners, 20.000 mobiele bellers.

Censuur

Noord-Korea is een van de landen die het strengste censureert op contact van inwoners met de buitenwereld. Zo staat de dictatuur op de lijst van landen die zijn afgeschermd van internet door hun overheden. Mobiel bellen is eveneens aan regels gebonden: bellers mogen alleen op het eigen netwerk bellen.

Meer nieuws over: