‹ Alle nieuwsberichten

OnePlus 6T officieel: vingerafdrukscanner onder het scherm en exclusief verkrijgbaar bij Belsimpel!

OnePlus 6T officieel: vingerafdrukscanner onder het scherm en exclusief verkrijgbaar bij Belsimpel!

De OnePlus 6T is zojuist aangekondigd en is weer exclusief te verkrijgen bij Belsimpel, zowel los als in combinatie met een abonnement! Het toestel is de directe opvolger van de OnePlus 6 en kent verschillende overeenkomsten, maar ook grote veranderingen! 

OnePlus 6T - 29 oktober 2018

OnePlus koos als podium New York om de nieuwe OnePlus 6T te presenteren aan de wereld en dat hebben we geweten! Deze nieuwste telg van de OnePlus-familie biedt verschillende nieuwigheden. Dit toptoestel is weer verkrijgbaar in de kleuren Mirror Black en Midnight Black, waarbij er verschillende varianten te verkrijgen zijn qua werk- en opslaggeheugen. Er is geen model met 64GB opslag meer te verkrijgen en dat betekent wel dat de instapprijs enkele tientjes hoger is geworden. Wel staat daar tegenover dat het toestel nog meer te bieden heeft dan zijn voorganger! Heb je vragen over de OnePlus 6T of het aanschaffen daarvan, check dan onze uitgebreide FAQ!

Vingerafdrukscanner onder het scherm

De meest in het oog springende vernieuwing, zie je in eerste instantie echter niet. De vingerafdrukscanner is namelijk verplaatst van de achterkant, naar de voorkant. Op zich is dat niet zo vernieuwend, wat dat wel is, is dat de scanner achter het display is geplaatst en dat is vrij uniek in smartphoneland. Hiermee is OnePlus één van de eerste grote spelers en biedt daarmee voor een betaalbare prijs deze techniek aan. Kwestie van je vinger op de juiste plek positioneren, even op het scherm drukken en het toestel is te gebruiken. Deze scanner is bijvoorbeeld ook te gebruiken bij bank-applicaties of om in te loggen in bepaalde apps! Daarnaast kun je ook nog steeds gebruikmaken van de vertrouwde gezichtsherkenning, die snel en secuur werkt via de frontcamera.

Mirror Black, Midnight Black en verschillende varianten

De OnePlus 6T is weer te verkrijgen in de kleuren Mirror Black en Midnight Black, waarbij je ook nog eens de keuze hebt uit verschillende varianten qua werk- en opslaggeheugen. Het instapmodel biedt 6GB RAM en 128GB opslag en is alleen te verkrijgen in spiegelend zwarte Mirror Black-variant. Daarnaast komt er ook een variant met 8GB werkgeheugen en eveneel intern geheugen op de markt. Als je de matzwarte Midnight Black-versie mooier vind kun je een 8GB/128GB model aanschaffen of gaan voor het model met 256GB opslag en 8GB RAM. De rest van de specificaties bij alle modellen is identiek, waarbij je dus van te voren een goede keuze moet maken of jij toekunt met 6GB of liever toch wat meer hebt. Ook de opslagkeuze is belangrijk, want dit is niet uit te breiden met een geheugenkaartje!

OnePlus 6T Midnight Black

OnePlus 6T specificaties

Qua overige specs zien we een mooi groot AMOLED-scherm van 6,4 inch met een hoge resolutie en een beeldverhouding die iets langwerpiger is dan bij de OnePlus 6. Ook zijn de hoeken van het scherm wat afgeronder en is de bezel aan de onderkant van het display wat kleiner. Daarnaast is er gekozen voor een kleinere notch, in de vorm van een druppelvorm. Al met al resulteert dat erin dat het display maar liefst 86% van de voorkant beslaat! In deze kleine inkeping zijn onder andere de frontcam en verschillende sensoren geplaatst. Wel is een notificatieledje niet meer aanwezig, simpelweg omdat daar geen ruimte meer voor was.

De snelste processor van fabrikant Qualcomm van 2018 is weer in deze OnePlus 6T te vinden, de Snapdragon 845! Deze levert goede prestaties op het gebied van kracht, maar ook de ingebouwde Adreno 630-videochip staat zijn mannetje, ideaal voor zware games! Tel daarbij op dat je beschikt over 6GB of 8GB werkgeheugen en je vliegt door alle menu's, apps, games en instellingen! Het geheugen is dus niet uit te breiden, maar je kunt altijd nog gebruikmaken van clouddiensten zoals Google Drive of Dropbox. Ook de slimme Alert Slider is weer aanwezig op de 6T en met dit fysieke schuifknopje wissel je snel tussen geluidsprofielen.

OnePlus 6T Mirror Black

Er is een dubbele camera aanwezig op de achterkant en op de voorkant vind je een enkele 16-megapixelvariant. Met deze camera-opstelling maak je prima foto's in alle lichtomstandigheden, kun je filmen in een hoge 4K-resolutie met 60 frames per seconde en ook filmen in Super Slow Motion is aanwezig. Een fijne verwelkoming is dat de accucapaciteit van dit toestel groter is dan zijn voorganger. Er is namelijk een accu met een capaciteit van 3700mAh in de OnePlus 6T te vinden, waarmee je makkelijk de dag doorkomt. Mocht je toch wat extra prik nodig hebben, dan kun je het toestel snel opladen dankzij Fast Charge van OnePlus zelf. Ten slotte is er ook weer plaats voor twee simkaarten, waardoor je met één toestel op zak bereikbaar bent op twee telefoonnummers.

Android 9.0 Pie en slimme tweaks

De 6T wordt als één van de eerste smartphones direct uitgeleverd met Android 9.0 Pie en daaraan heeft OnePlus verschillende slimme tweaks toegevoegd. Zo kun je dankzij OxygenOS snel navigeren met gestures in plaats van onscreenknoppen en is er een speciale Gaming Mode-aanwezig. Deze kun je instellen bij games of andere apps en blokkeert dan notificaties, of laat ze wat kleiner weergever. Zo kun je je spel blijven voortzetten of je film kijken zonder gestoord te worden. Met Smart Boost worden vaak gebruikte apps tijdelijk in het RAM-geheugen opgeslagen, zodat deze nog sneller gestart worden. Ook functies zoals een leesmodus of nachtmodus zijn aanwezig en laten je specifieke instellingen van het scherm wijzigen, wat fijner is om teksten te lezen of wat in de avond beter is voor de ogen.

Beschikbaarheid OnePlus 6T en accessoires

De OnePlus 6T is vanaf 6 november 09.00 te pre-orderen bij Belsimpel, waarna je deze met grote waarschijnlijkheid al op 7 november kunt verwachten! Het toestel is te verkrijgen vanaf € 559,00 voor het model met 6GB/128GB geheugen in de kleur Mirror Black. De versie met 8GB werkgeheugen en 128GB opslag kost €589,00 en is te verkrijgen in Mirror Black en Midnight Black. De meest uitgebreide variant beschikt over 8GB/256GB geheugen en is alleen te verkrijgen in Midnight Black voor € 639,00. Daarnaast is het toestel ook te verkrijgen in combinatie met een abonnement en Belsimpel verkoopt ook alle originele accessoires voor de OnePlus 6T die je hier kunt vinden.