‹ Alle nieuwsberichten

Telecomoverzicht van week 41 | 2018

Telecomoverzicht van week 41 | 2018

Deze week in het nieuwsoverzicht: Microsoft omarmt Android als smartphone-besturingssysteem, Razer presenteerde de Razer Phone 2, en ben je klaar voor de aankondiging van de OnePlus 6T? Je leest het hier!

Microsoft kiest Android als besturingssysteem van voorkeur

Het is inmiddels een jaar geleden dat Microsoft toegaf dat Windows Phone zijn laatste stuiptrekkingen gehad had, maar inmiddels omarmt Microsoft Android als het besturingssysteem van voorkeur. Voor smartphones dan. En dit betekent helaas niet dat Microsoft een Android-telefoon gaat aankondigen (haha, clickbait), maar ze hebben wel stappen gemaakt richting compatibiliteit! Ze hebben begin oktober een functionaliteit binnen Windows 10 aangekondigd waarmee je al je willekeurige Android-apps kunt spiegelen op het scherm van je PC. Met de Your Phone-app op je PC hoef je je telefoon dus nooit meer uit je broekzak te halen terwijl je je laptop op schoot hebt!

bron: The Verge

Razer Phone 2 aangekondigd!

Vorige maand zeiden we nog dat Razer ‘werkte aan een opvolger’ voor de Razer Phone, en nu is ie er al! Gisteren onthulde Razer de Razer Phone 2, een smartphone die net als zijn voorganger gericht is op gaming. Het toestel lijkt veel op zijn voorganger, maar heeft nu een glazen achterkant (dus, draadloos opladen!), vernieuwde hardware en een dubbele camera. De camera en de matige maximale helderheid waren de grootste kritiekpunten van de Razer Phone 1, en het lijkt erop dat Razer deze punten heeft weten aan te pakken! De maximale helderheid kan 50% hoger dan die van zijn voorganger, en de dubbele camera gooit hoge ogen bij de eerste tests. Uiteraard is het beroemde 120 Hz-scherm nog steeds aanwezig. Het is nog niet bekend wanneer de Razer Phone 2 deze kant op komt, maar dat kan niet lang meer gaan duren!

30 oktober: OnePlus 6T!

Het was je waarschijnlijk al opgevallen, maar OnePlus heeft aangekondigd dat de OnePlus 6T wordt aangekondigd op 30 oktober. Over de naam van het toestel valt dus niet zoveel meer te speculeren, maar over de specificaties uiteraard wel! Wat voor notch krijgt de OnePlus 6T? Gaan ze dan echt de headphone-jack verwijderen? Hoeveel GB RAM stoppen ze er dit keer in? We gaan het op 30 oktober zien. Een van de nieuwe features kun je in ieder geval al afleiden uit onze teaser. Welke teaser? Deze teaser!