‹ Alle nieuwsberichten

Apple presenteert iPhone XR: nieuw instapmodel iPhone

Apple presenteert iPhone XR: nieuw instapmodel iPhone

Apple presenteerde vanavond niet alleen de opvolgers van de iPhone X, maar ook de iPhone XR. Kijkend naar de lagere prijs zet Apple hiermee de lijn van de iPhone 8 voort, en luistert naar de vraag om een lager geprijsde iPhone.

Een groot LCD-scherm

Waar de iPhone SE zijn populariteit mede te danken had aan zijn kleine formaat, is de iPhone XR toch een stuk groter. Het toestel heeft namelijk een redelijk groot 6.1-inchscherm. Toch is het toestel niet zo groot als je zou verwachten: dat komt door de smalle schermranden. Net als de iPhone XS en iPhone XS Max beschikt dit toestel over een notch. In tegenstelling tot die iPhones heeft de iPhone XR echter een Retina LCD-scherm in plaats van het iets betere AMOLED-paneel.

Omdat het toestel zulke smalle schermranden heeft, was er geen plaats meer voor de homeknop die we nog wel van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus kennen. De iPhone XR moet daarom, net als de toestellen uit de X-reeks, ontgrendeld worden middels Face ID. Ook de technologie achter Face ID is verbeterd, waardoor je het toestel nu extra snel kunt ontgrendelen.

Camera’s van de iPhone XR

Alle toestellen uit de X-reeks beschikken over een dubbele camera aan de achterzijde. Om er toch voor te zorgen dat de iPhone XR lager geprijsd kan zijn, is ervoor gekozen deze uit te rusten met een enkele 12-megapixelcamera. Je kunt met de iPhone XR daarom geen gebruik maken van extra functies zoals portretbelichting, maar in het dagelijks leven zullen de meesten deze opties niet missen. Aan de voorkant bevindt zich ook een scherpe camera's om selfies mee te maken.

De iPhone XR is sneller en beter!

De iPhone XR beschikt over de gloednieuwe A12 Bionic-chip en voldoende werkgeheugen. De iPhone XS en iPhone XS Max draaien ook op deze razendsnelle chip. Deze chip is kleiner en energiezuiniger dan de A11-chip, waardoor de accuduur van de iPhone is verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. In combinatie met de batterij-optimalisaties die in iOS 12 zijn doorgevoerd, betekent dat dus dat de batterij van de iPhone XR  lang meegaat!

Je laadt het toestel bovendien ook weer snel op, dankzij de snellere 18Watt-oplader. Apple heeft zijn lightning-lader namelijk vernieuwd waardoor je er je toestel nog sneller mee op kunt laden. Omdat de achterkant van het toestel van glas is, kun je hem ook draadloos opladen. Handig!

Kleuren iPhone XR

De iPhone XR is verkrijgbaar in veel verschillende, vrolijke kleuren. Het toestel verschijnt in de kleuren zwart, wit, rood, geel, blauw en ‘koraal’ (een soort oranje/koper). Daarnaast kun je ook nog kiezen uit 64GB, 128GB of 256GB opslaggeheugen. Denk hier voor het bestellen goed over na, want het geheugen is niet uit te breiden! Het toestel heeft een adviesprijs vanaf €859 voor 64GB en is nú op onze website bestellen!

Meer nieuws over: