‹ Alle nieuwsberichten

Nieuwe iPhones: geruchten over prijzen en dualsim-functie

Nieuwe iPhones: geruchten over prijzen en dualsim-functie

Over twee dagen is het zover! Dan worden de nieuwe iPhones en tablets gepresenteerd. Nu is er een afbeelding opgedoken van een iPhone met dualsim-functie en ook zijn er inschattingen gemaakt van wat de iPhones gaan kosten.

Maar hoe gaan de nieuwe iPhones nou heten..?

Afgaand op de geruchten lijkt het te gaan om drie nieuwe telefoons. Over de namen wordt nog veel gespeculeerd, zo hebben we: iPhone XS Max, iPhone X 2018 en iPhone X Plus voorbij zien komen. Maar wij denken dat deze namen het meest aannemelijk zijn: iPhone XS, iPhone XS Plus en een betaalbaardere iPhone XC.

Een indicatie van de prijzen

Een hardnekkig gerucht is dat een van de drie telefoons een vriendelijkere prijs krijgt, waarmee Apple luistert naar een roep van de klant. De prijs is natuurlijk ook één van de factoren die de iPhone SE tot een daverend succes maakten. Op het internet wordt nu een prijs van $849 genoemd voor deze goedkopere iPhone. Ook is er een inschatting gemaakt van wat de andere twee modellen ongeveer gaan kosten. Men denkt dat het ‘gewone’ model, de iPhone XS, een prijs gaat krijgen van $999 en voor de iPhone X Plus wordt gezegd dat deze $1049 gaat kosten.

Eindelijk een dualsim-iPhone?!

In de tien jaar dat Apple iPhones produceert is er nog nooit een iPhone geweest waar twee simkaarten tegelijkertijd in konden. Dat lijkt nu te gaan veranderen. Dit is de conclusie nadat iemand die de beta-code van iOS12 minutieus uitgeplozen heeft. In de code waren namelijk de volgende zinnen te vinden: "second SIM status", "second SIM tray status" en "dual sim device". Voordat je nu van vreugde opspringt uit je stoel: naar verwachting zijn de dualsim-iPhones specifiek bedoeld voor de Chinese markt.

Een Chinese provider heeft zelfs al afbeelding gepubliceerd waarop een iPhone met twee simtrays te zien is. Nog onduidelijk is welke van de nieuwe telefoons deze functie krijgen, op het internet zijn er uiteenlopende theorieen te vinden, sommigen concluderen dat de functie zal worden gebruikt voor de iPhone XC, anderen zeggen juist de iPhone X Plus. We zullen tot woensdag moeten wachten op het verlossende woord!

Bron: PhoneArena