‹ Alle nieuwsberichten

Vivo presenteert nieuwe V11 met vingerafdrukscanner achter het display

Vivo presenteert nieuwe V11 met vingerafdrukscanner achter het display

Gisteren presenteerde Vivo een gloednieuw toestel: de Vivo V11. De meest opvallende feature is de vingerafdrukscanner: deze is achter het beeldscherm geplaatst. Hierdoor heeft het toestel een bijna volledig randloos design.

Vivo V11

Vivo is net als OnePlus en Oppo een submerk van moederbedrijf BBK Electronics. Toestellen van deze merken lijken daarom vaak ook een beetje op elkaar. Toch zijn ze zeker niet hetzelfde, dat laat ook de Vivo V11 weer zien.

De Vivo V11 is een krachtige middenklasser. Dat is opvallend, want andere toestellen met een vingerafdukscanner achter het scherm komen allemaal uit het hogere segment. Het toestel heeft een groot 6,41-inch Super AMOLED-scherm met een langwerpige 19,5:9-verhouding. Aan de bovenkant is een kleine, hele smalle notch te zien waar de frontcamera in is verwerkt. Deze frontcamera heeft een resolutie van maar liefst 25 megapixels. Aan de achterzijde is een dubbele camera gevestigd. Deze is verticaal in de linkerbovenhoek van het toestel geplaatst met de flitser eronder. De twee camera’s hebben resoluties van 12 en 5 megapixels.

Processor van Snapdragon

Onder de motorkap van de Vivo V11 vinden we een van de snellere processors uit het middensegment: de Snapdragon 660 van Qualcomm. In combinatie met 6GB RAM betekent dit dat het toestel een snelle middenklasser is. Verder is er 128GB intern opslaggeheugen aanwezig en heeft de accu een capaciteit van 3400mAh die je oplaadt via de microUSB-poort. Opvallend is dat de 3,5mm-poort ook nog aanwezig is. Deze wordt bij veel nieuwe toestellen achterwege gelaten omdat veel mensen via Bluetooth-apparaten naar muziek luisteren. Als laatste draait het toestel op Android Oreo 8.1. Of het uiteindelijk ook de uitrol zal krijgen naar Android 9.0 Pie is nog niet bekend.

Beschikbaarheid

De Vivo V11 is voor nu gepresenteerd voor India en Thailand, daar zal het toestel eerst op de markt gebracht worden. Volgens The Verge zal het toestel daarna ook uitrollen naar de internationale markt. Of Nederland of zelfs Europa de Vivo V11 binnenkort ook mogen verwachten, is helaas nog niet duidelijk. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over Vivo!

Meer nieuws over: