‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht van week 35 | 2018

Telecomweekoverzicht van week 35 | 2018

Deze week in het telecomoverzicht: HTC heeft de HTC U12 Life gepresenteerd en Huawei brengt een nieuwe processor van eigen makelij uit. Tevens laat Huawei weten de Mate 20 op 16 oktober te presenteren. Je leest het hier!

HTC presenteert HTC U12 Life op IFA

Gister presenteerde HTC de HTC U12 Life, het betaalbare broertje van de HTC U12+. Deze telefoons krijgt zijn kracht van een Qualcomm Snapdragon 636-processor. De combinatie met 4GB of 6GB werkgeheugen zorgt voor een snelle telefoon. Prettig! In veel opzichten zet de fabrikant de lijn van de HTC U11 Life door, zo is de U12 Life ook waterbestendig. Daarentegen draait deze nieuwe Life-telefoon in tegenstelling tot zijn voorganger niet op Android One, maar in plaats daarvan op Android Oreo. Dit is natuurlijk jammer, omdat je met Android One verzekerd bent van snelle updates. Het is onduidelijk waarom HTC afgestapt is van Android One voor dit Life-toestel. De U12 Life heeft een 6-inchbeeldscherm met een resolutie van 2160x1080 pixels met een verhouding van 18:9. De dubbele camera aan de achterkant heeft een sensor van 16 megapixels en eentje van 5 megapixels. De selfiecamera heeft een resolutie van 13 megapixels en er is gekozen voor een grote batterij van 3600mAh. Voor de opslagruimte kun je kiezen uit 64GB of 128B, eventueel uit te breiden met een microSD-kaart.

Huawei brengt nieuwe processor van eigen makelijk uit: HiSilicon Kirin 980

Waar veel telefoonmerken de processors van Qualcomm gebruiken, ontwikkelt Huawei ontwikkelt al een tijdje eigen processoren: HiSilicon Kirin-chipsets. Hierdoor kan de fabrikant de gehele hardware en software helemaal op elkaar aansluiten, in plaats van onderdelen van andere producenten te gebruiken. De vandaag gepresenteerde HiSilicon Kirin 980-processor heeft acht processorkernen met meer rekenkracht dan zijn voorganger de 970-chipset. Dit zou onder andere moeten zorgen voor betere toepassingen van AI. De snelheid is geklokt op 1,9GHz voor de krachtigste kernen. Naar verwachting is de Huawei Mate 20 de eerste telefoon van Huawei met de nieuwe processor en die wordt vermoedelijk op 16 oktober gepresenteerd. Het kleinere broertje van de Huawei Mate 20, de Huawei Mate 20 Lite, presenteerde Huawei vanmiddag.

Huawei Mate 20 onthulling op 16 oktober

Naast de presentatie van de Huawei Mate 20 Lite heeft Huawei via een Tweet laten weten dat de Mate 20, zoals het nieuwe vlaggenschip gaat heten, op 16 oktober gepresenteerd zal worden. Vermoedelijk zal tijdens dit event in Londen ook de Mate 20 Pro worden aangekondigd. Er is nog weinig over beide toestellen bekend, maar toch zijn er al enkele eigenschappen gelekt. Zo zouden de toestellen over een 6.3-inchdisplay met notch beschikken. Ook zal de Mate 20 een glazen achterkant hebben, waarmee de vermoedelijke 4200mAh-accu draadloos kan worden opgeladen. Het toestel zal aangedreven worden door de Kirin 980-processor en als een van de eerste toestellen standaard op Android 9.0 Pie draaien. Wij zijn erg benieuwd wat er op de 16e van oktober wordt gepresenteerd, tot die tijd moeten we het helaas met geruchten als deze doen!