‹ Alle nieuwsberichten

De Grote Belsimpel Zomer High End Blinde Camera Test 2018!

De Grote Belsimpel Zomer High End Blinde Camera Test 2018!

De camera is voor veel mensen hét belangrijkste onderdeel van een high-end smartphone. Maar hoe kies je nou de beste smartphone-camera? Dat kunnen wij helaas niet voor je beslissen. Daarom mag je dat in deze test zelf doen!

In ons tijdperk van Instagram, Snapchat, Selfies, YouTube, Augmented Reality, enzovoort, wordt de smartphone-camera steeds meer onderdeel van het dagelijks leven. Vraag een gemiddeld persoon op straat wat hij of zij het belangrijkste onderdeel van een smartphone vindt, en de kans is groot dat het antwoord ‘(selfie-)camera’ is. Smartphone-fabrikanten weten dat ook, en bombarderen ons daarom met hoge cijfers, coole functies en ingewikkelde hardware.

Gelukkig (of misschien juist helaas) zegt hardware lang niet alles over hoe goed een smartphone is in foto’s nemen. Tientallen megapixels en dure sensors zijn leuk, maar na het maken van de foto gebeurt er onder de motorkap ook nog van alles. Software speelt een enorm grote rol, en daar zijn nauwelijks cijfers aan te verbinden. Ten slotte is ‘een mooie foto’ ook nog behoorlijk subjectief; over smaak valt nou eenmaal niet te twisten. Wij kunnen je dus helaas niet vertellen welke camera jij het best gaat vinden. Gelukkig kun je bij deze test zelf kiezen!

Hoe dan?

Wij hebben de vier populairste high-end smartphones van dit moment gekozen, die allemaal de camera gebruiken als verkoopargument. Met deze smartphones hebben we een aantal situaties gefotografeerd die je in het dagelijks leven ook zou kunnen fotograferen: een mooi kleurig landschap, een portretfoto, een macrofoto, een foto bij weinig licht en natuurlijk een selfie. In het filmpje hieronder kun je alle foto’s bekijken, zonder dat je weet welke foto van welke smartphone is. Je kiest steeds de mooiste uit, A, B, C of D, en aan het einde verklappen we welke letter bij welke smartphone hoort.

Maar hoe zit het dan met alle coole functies?

Alle camera’s hebben wel hun eigen leuke, fancy features, maar daar hebben we het even niet over. Deze test gaat alleen over volledig automatisch foto’s maken. Je ziet iets leuks, je haalt je smartphone tevoorschijn, opent de camera app, ready, aim, fire! We hebben geen instellingen aangepast. Bij de portretfoto’s hebben we uiteraard wel de camera’s ingesteld op portret-modus. We hebben geprobeerd om bij elke foto ongeveer hetzelfde frame te creëren, maar dat bleek nog best lastig.

Ben je er klaar voor? Bekijk gauw de video hieronder!


En? Welke camera vind jij het best? Heb je gekozen voor de smartphone die je verwacht had? We zijn erg benieuwd naar jullie resultaten, dus laat een reactie achter onder de YouTube-video of op Facebook!

Ben jij betoverd door de felle kleuren en verzadiging van de Huawei P20 Pro? Wil jij ook prachtige foto’s in het donker maken met de Samsung Galaxy S9+? Maak je het liefst selfies met de Apple iPhone X? Of ga jij al je vrienden in het portret zetten met de OnePlus 6?

Er is maar één manier om erachter te komen welke smartphone-camera voor jou het best is, en dat is de Belsimpel Methode. Download onze app voor Android of iOS, of bekijk de toestellen eens van dichtbij in een van onze zeven winkels!