‹ Alle nieuwsberichten

IFA 2018 | BlackBerry KEY2 LE: fysiek toetsenbord voor instapprijs

IFA 2018 | BlackBerry KEY2 LE: fysiek toetsenbord voor instapprijs

Zojuist presenteerde BlackBerry op de IFA in Berlijn een gloednieuw toestel: de BlackBerry KEY2 LE. Dit toestel kan gezien worden als de light-variant van de BlackBerry KEY2. Net als andere toestellen uit de KEY-reeks beschikt ook de KEY2 LE weer over het bekende fysieke toetsenbord.

Een fysiek toetsenbord

BlackBerry is natuurlijk bekend geworden met zijn fysieke toetsenborden. Ook de BlackBerry KEY2 LE is uitgerust met zo’n toetsenbord onder het 4,5-inchscherm. Hiermee kun je niet alleen razendsnel typen, maar ook snel schakelen tussen apps. Dit kan dankzij de Speed Key en de 52 snelkoppelingen die je zelf kunt instellen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat als je de letter ‘W’ lang indrukt, WhatsApp automatisch opent.

Extra handig: de vingerafdrukscanner is ook verwerkt in de spatiebalk van het toetsenbord! Deze neemt hierdoor geen extra ruimte in en is gemakkelijk en intuïtief te gebruiken. Daarnaast is het gebruik van een vingerafdruk om je toestel mee te ontgrendelen ook gewoon heel erg veilig.

Energiezuinige Snapdragon-processor

De BlackBerry KEY2 LE wordt aangedreven door de Snapdragon 636 in combinatie met 4GB werkgeheugen. Deze processor is iets minder krachtig dan de Snapdragon 660 die de wat duurdere BlackBerry KEY 2 aanstuurt. Voordeel van de Snapdragon 636 is dat hij erg weinig energie gebruikt. Hij gaat efficiënt om met je accugebruik, waardoor je je toestel de hele dag kunt gebruiken zonder dat je de 3000mAh-accu tussendoor hoeft op te laden!

Wanneer je het toestel toch moet opladen, gaat dit erg snel. Met Quick Charge 3.0 is je accu in een half uur al weer tot de helft opgeladen. Bovendien leert het toestel van jouw oplaadgewoonten en kan hij je aan de hand van afspraken in je kalender-app aanraden om het toestel op te laden. Zo voorkom je dat je tijdens die ene belangrijke meetings met een lege batterij zit.

Android Oreo en extra veiligheid

De BlackBerry KEY2 LE draait op het moment van release op het gebruiksvriendelijke besturingssysteem Android 8.1 Oreo. Dit besturingssysteem is ontwikkeld door Google waardoor je automatisch toegang hebt tot Googles Play Store. Hier kun je heel erg veel apps en games downloaden.

Daarnaast heeft BlackBerry zelf nog enige extra’s aan de software toegevoegd waardoor het toestel extra veilig wordt. Zo kun je gevoelige bestanden opslaan in de veilige Locker en surf je extra veilig over het internet met Firefox Focus. Deze browser bewaart namelijk geen gegevens.

Goede camera’s

Aan de achterkant van het toestel is een dubbele camera geplaatst, hiermee kun je portretfoto’s maken. Dit houdt in dat het onderwerp op de voorgrond scherp blijft, terwijl de achtergrond vervaagt. Met de 8-megapixelcamera aan de voorkant van het toestel maak je bovendien mooie selfies. Dankzij de LCD-flitser in de portretmodus maak je ook mooie selfies bij weinig licht op bijvoorbeeld een feestje.

Kleuren en beschikbaarheid

De BlackBerry KEY2 LE is beschikbaar in twee kleuren: goud en zwart. Je kunt beide toestellen vanaf nú bestellen op onze website, dan heb je hem over 2 weken in huis.

Meer nieuws over: