‹ Alle nieuwsberichten

Info gelekt over de OnePlus 6T: opladen in 35 minuten en kleinere notch?

Info gelekt over de OnePlus 6T: opladen in 35 minuten en kleinere notch?

In Rusland is informatie uitgelekt over de OnePlus 6T. De telefoon is daar al gecertificeerd door een keuringscommissie, onder de naam A6013. Dit belooft veel goeds en relatief grote veranderingen ten opzichte van de OnePlus 6.

Als OnePlus het schema van de afgelopen jaren aanhoudt, presenteert de fabrikant de nieuwe OnePlus 6T in november. Waar de T-versie eerder kleine verbeteringen en aanpassingen had, lijkt OnePlus met de 6T grotere veranderingen in de planning te hebben, als we de geruchten mogen geloven..

Nieuw uiterlijk OnePlus 6T: kleinere notch en een dubbele camera?

In het geruchtencircuit doen veel geruchten de ronde over de OnePlus 6T, maar er zijn in ieder geval twee over het uiterlijk die hardnekkig blijken te zijn. Omdat OnePlus eigendom is van telefoonmerk Oppo, geven de nieuwe Oppo-vlaggenschepen vaak ook een richting van de nieuwe OnePlus-telefoon. In dit geval zijn er aanwijzingen dat de 6T dezelfde ‘waterdrop’ notch krijgt, als de kort geleden gepresenteerde Oppo R17 Pro. Meer schermoppervlak door een kleinere notch zijn we natuurlijk voorstander van!

Volgens dezelfde informatie kunnen we rekenen op een dubbele camera aan de achterkant, waarvan een sensor van 12 megapixels en eentje van 20MP. De camera op de voorkant kan naar verwachting selfies maken van maar liefst 25 megapixels! Dit is een behoorlijke verhoging ten opzichte van de 16-megapixelfrontcamera op de OnePlus 6 en hiermee zou OnePlus ook de Oppo R17 Pro als voorbeeld hebben genomen.

Betere hardware voor de OnePlus 6T: totaal opgeladen in 35 minuten?!

OnePlus zal naar verwachting de OnePlus 6T weer voorzien van de Qualcomm Snapdragon 845-processor. Dat is niet verbazingwekkend, want dit is de beste en snelste chipset die op dit moment op de markt is. Naar het voorbeeld van de Oppo R17 Pro is het vermoeden dat het nieuwe vlaggenschip een 6.4-inch AMOLED-beeldscherm krijgt, dat is een klein beetje groter dan zijn voorganger, met een display van 6.28 inch.

Qua werkgeheugen wordt er gesproken over 6GB of 8GB, maar logischer is dat de fabrikant beide opties aan gaat bieden. Ook lijkt het erop dat OnePlus dezelfde snellaadtechniek gaat toepassen als op de Oppo R17 Pro (daar SuperVOOOC genoemd) waarmee je van leeg naar helemaal vol kunt op laden in 35 minuten. Extreem snel dus!! De snellaadtechniek van OnePlus heet nu Dash Charge, maar wordt misschien omgedoopt tot ‘Warp Charge’. 

Eerder gingen er geruchten over een vingerafdrukscanner achter het beeldscherm op de 6T, maar het lijkt er nu toch meer op dat OnePlus dit bewaart voor een volgende telefoon. De fabrikant wacht vaak even tot met het toepassen van een nieuwe tot deze iets verder is doorontwikkeld is en dus stabiel is en tot de prijs wat zakt.

Wat kost dat..?

Er wordt nu gesproken over een prijs van $550 voor de OnePlus 6T. Dit bedrag is natuurlijk niet één op één om te rekenen naar euro’s, maar het geeft wel een indicatie dat de 6T maar een klein beetje duurder wordt dan de OnePlus 6. OnePlus weet dus de vriendelijke prijs te handhaven en dat is goed nieuws natuurlijk! Houd onze website in de gaten voor al het nieuws over de OnePlus 6T en koop hem na presentatie exclusief bij Belsimpel met een abonnement, dankzij onze officiële samenwerking.

Bronnen: PhoneArena, GSMArena