‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht van week 34 | 2018

Telecomweekoverzicht van week 34 | 2018

Deze week in het telecomoverzicht: Samsungs eerste Android Go-smartphone, de vermeende LG V40 ThinQ met 5 camera's en de IFA 2018 begint volgende week! Je leest het hier!

Samsung kondigt haar eerste Android Go-telefoon aan

Voor mensen met een beperkt budget of die op zoek zijn naar een smartphone voor de basisbehoeften, is een variant met Android Go aan te raden. Dit is een gestripte versie van Android, die voorzien is van lichtere applicaties en minder snelle hardware vereist. Het toestel draait nog wel op een versie van Android Oreo, terwijl het nieuwe Android Pie al is gepresenteerd en zelfs al op sommige toestellen te vinden is. Deze Samsung Galaxy J2 Core is dus geen krachtpatser en komt vooralsnog ook niet naar de Nederlandse markt. Het toestel is voorzien van een 5.0-inchscherm met een resolutie van 960x540 pixels, heeft een quadcore-chipset en er is 1GB werkgeheugen aanwezig. De accu heeft een capaciteit van 2600mAh en foto's schiet je met de 8- of 5-megapixelcamera. Hier wel verkrijgbare Android One-smartphones zijn onder andere de General Mobile GM8 Go en Alcatel 1.

Bron: Samsung

Eerste afbeeldingen vermeende LG V40 ThinQ verschijnen

Er zijn vermeende afbeeldingen verschenen van de LG V40 ThinQ, een aankomend high-end toestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant, waarbij op de achterkant drie camera's te vinden zijn, een feature die vooralsnog is voorbehouden aan P20 Pro van Huawei. De drie camera's zijn horizontaal naast elkaar geplaatst, maar veel details zijn er nog niet bekend. Wel zou één van de lenzen foto's kunnen schieten met een wijdere hoek, iets dat LG al jaren gebruikt in smartphones. Overige specificaties zijn zoals je ze zou verwachten. Er wordt namelijk gesproken over een Snapdragon 845-chipset, 6GB RAM en 64GB uitbreidbare opslag. Het OLED-scherm zou een diagonaal krijgen van 6 inch en een hoge QHD+-resolutie, waardoor alles er haarscherp uit zal zien.

Bron: MySmartPrice

IFA 2018: wat komt eraan

Volgende week start de IFA weer, een grote beurs gericht op gadgets, nieuwe technieken en features. Ook verwachten we daar van verschillende smartphonefabrikanten aankondigingen te gaan zien. Zo heeft BlackBerry laten weten een aankondiging te doen op 30 augustus, de dag dat ook Sony aangekondigd heeft te komen met nieuws. Huawei heeft aangegeven 31 augustus te komen met een aankondiging, maar of dat daadwerkelijk om een toestel gaat is nog de vraag. Daarnaast zijn er geruchten dat de bekende gamingfabrikant Razer gaat komen met de opvolger van de populaire Razer Phone en ook wordt er gesproken over de HTC U12 Life. Natuurlijk zijn er nog vele andere fabrikanten die gaan komen met aankondigingen, dus houdt Belsimpel daarvoor zeker in de gaten!