‹ Alle nieuwsberichten

Dit is de Pocophone F1!

Dit is de Pocophone F1!

De Pocophone F1 is een toestel dat de concurrentie aan moet gaan met de toestellen van OnePlus en beschikt over high-end specificaties zoals een Snapdragon 845. Lees hier alles over de eerste smartphone van dit nieuwe, veelbelovende merk!

Pocophone door Xiaomi

Vorige week maakte Xiaomi bekend dat het onder merknaam Pocophone nieuwe smartphones gaat ontwikkelen. De smartphones van dit submerk moeten gaan concurreren met de smartphones van OnePlus, dat op zijn beurt weer een submerk is van Oppo.

Specificaties van de Pocophone F1

Vorige week lekten er al specificaties uit van het nieuwe toestel, maar nu kunnen we met zekerheid zeggen wat er onder de motorkap van de Pocophone F1 ligt. Het opvallendst is natuurlijk de razendsnelle Snapdragon 845-processor van Qualcomm. Verder is er een grote accu aanwezig met een capaciteit van 4000mAh. Deze kun je razendsnel opladen via de USB-C-poort dankzij de geïmplementeerde Quick Charge-technologie. Om te zorgen dat het toestel altijd prestaties kan leveren zonder te oververhitten, wordt het toestel met water gekoeld.

Er zijn verschillende varianten van het toestel beschikbaar. Zo kun je kiezen tussen 6GB en 8GB RAM, wat allebei meer dan genoeg moet zijn. Ook verschilt het aanwezige interne opslaggeheugen per variant, je kunt tot 256GB kiezen. Daarnaast is het geheugen van de Pocophone F1 uit te breiden met een microSD-kaartje. Zo kun je er tot 256GB éxtra geheugen aan toevoegen. Het toestel draait op Android Oreo waar Xiaomi’s eigen MIUI-schil overheen is geplaatst

Pocophone F1: design en veiligheid Poco, Pocophone F1, Poco F1, Xiaomi Pocophone, Xiaomi Pocophone F1, Poco F1

In tegenstelling tot veel andere toestellen Het LCD-display is 6.18 inches groot en is vervaardigd van sterk Gorilla Glass. Opvallend is dat de achterkant vervaardigd is van plastic en niet van glas of metaal, zoals we tegenwoordig bij veel andere toestellen zien. Voordeel hiervan is wel, zoals Pocophone uitlegt, dat het toestel veel minder breekbaar is. Daarnaast is er een speciale Kevlar-editie uitgebracht die extra stevig is.

Er is een notch vervaardigd aan de bovenzijde van het toestel die je eventueel via de instellingen via software kunt ‘verbergen’. In de notch zijn onder andere de frontcamera, lichtsensoren en een speaker in verwerkt. De frontcamera is uitgerust met gezichtsherkenningstechnologie die volgens Pocophone erg veilig is. Zo kan deze het onderscheid zien tussen een foto van een gezicht en het échte gezicht. Deze werkt ook in het donker. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het toestel met je vingerafdruk te ontgrendelen, de vingerafdrukscanner bevindt zich op de achterzijde van het toestel.

Android

Het toestel draait op het moment van de launch op Android Oreo  maar zal later ook Andorid P krijgen. Xiaomi’s eigen MIUI-schil is hier overheen geplaatst, deze schil is geperfectioneerd voor het Pocophone-toestel. Nieuw aan deze MIUI for Poco-schil is onder andere dat er een eigen Poco-launcher is (deze is vanaf eind augustus voor alle Android-toestellen beschikbaar in de Play Store). Daarnaast kun je rekenen op snelle updates en kunnen apps sneller opstarten.

Camera’s

Aan de achterkant is verticaal een dubbele camera geplaatst, de hoofdcamera heeft een resolutie van 12-megapixels en de tweede heeft een resolutie van 5 megapixels. Het toestel is uitgebreid getest zodat het, ook bij weinig licht, erg snel kan autofocussen. Hij kan dit volgens een video van Pocophone sneller dan de OnePlus 6 en de Samsung Galaxy S9.

De camera aan de voorzijde is ontzettend scherp en heeft een resolutie van maar liefst 20 megapixels. Dankzij Super Pixels moet het toestel ook in het donker prachtige plaatjes kunnen schieten. Dankzij kunstmatige intelligentie kun je ook een bokeh-effect creëren waarbij de voorgrond scherp is en de achtergrond vervaagd wordt.

Kleuren en beschikbaarheid

De Pocophone is gepresenteerd in vier verschillende kleuren: graphite black, steel blue, rosso red en er is een speciale zwart-geruite Armoured Edition waarbij kevlar is gebruikt voor extra stevigheid. Je kunt de Pocophone F1 uiteraard al direct bij ons bestellen! Houd de productpagina van de Pocophone F1 in de gaten om op de hoogte te zijn van de meest recente levertijden.

Meer nieuws over: