‹ Alle nieuwsberichten

Renders van Huawei Mate 20 Lite online verschenen

Renders van Huawei Mate 20 Lite online verschenen

Vermoedelijk zijn er officiële renders van de Huawei Mate 20 Lite verschenen. Op de foto’s zijn een zwarte en een gouden variant te zien. De voorkant lijkt uit een groot display met kleine ‘notch’ te bestaan, terwijl de achterkant ruimte maakt voor een vingerafdrukscanner en een dubbele camera in verticale positie.

Huawei Mate 20 Lite

De renders waren te vinden op de Duitse website WinFuture, waar telecomjournalist Roland Quandt ze geplaatst had. Quandt plaatst vaker renders nog niet aangekondigde telefoons op deze website. Op de foto’s zien we een zwarte en een gouden variant. De zijkanten lijken van aluminium te zijn en de achterkant bestaat uit een glasplaat.

De zijkanten lijken aan de achterkant wat afgerond en alle fysieke knoppen zijn aan de rechterzijkant te vinden. De schermranden lijken dun en bovenin het display is de bekende inkeping te vinden. Het toestel zal waarschijnlijk 7,6 millimeter dik zijn, oftewel erg dun!

Huawei Mate 20 Lite specificaties

Volgens Quandt gaat de Mate 20 Lite qua specificaties veel op de huidige Huawei P Smart+ lijken. Zo zal het om eenzelfde 6.3-inchdisplay gaan het gaat het toestel op dezelfde Kirin 710-processor draaien. Het toestel wordt door middel van een flinke 3650mAh-accu van stroom voorzien.

 

Verder meldt Quandt dat de Mate 20 Lite tot 6GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen aan boord zal hebben. Zowel aan de voor- als achterkant zijn op de renders twee camera’s te vinden. Vermoedelijk zal de achterkant uitgerust zijn met een camerasetup van 20- en 2-megapixels. De voorkant bestaat waarschijnlijk uit een 24- en 2-megapixelsensor.

Releasedatum Mate 20 Lite

Het toestel zal out-of-the-box draaien op Android 8.1 Oreo met daaraan toegevoegd Huawei’s eigen Emotion UI-skin. Quandt meldt dat de Huawei Mate 20 Lite naar verwachting eind augustus in de verkoop gaat. Tot die tijd moeten we het doen met de geruchten omtrent dit toestel!

Bron: Tweakers, WinFuture

Meer nieuws over: