‹ Alle nieuwsberichten

De Samsung Galaxy Note 9: wat verwachten we?

De Samsung Galaxy Note 9: wat verwachten we?

Vanmiddag wordt de Samsung Galaxy Note 9 gepresenteerd, een toestel waar we al lang naar uitkijken! Hier lees je wat we van het toestel verwachten én vind je een koppeling naar de livestream, die om 17.00 uur van start gaat.

Een groot scherm

Het is natuurlijk een beetje een open deur, maar we verwachten dat de Samsung Galaxy Note 9 weer een groot scherm zal hebben, net als zijn voorganger de Samsung Galaxy Note 8. De verwachtingen zijn dat het display een formaat heeft van 6.32 inch en dat het om een OLED-display gaat. De kans is groot dat Samsung de randen van het beeldscherm (bezels) weer nét iets smaller maakt dan bij de Samsung Galaxy Note 8 het geval is.

Uitstekende camera

We zijn van veel Samsung-toestellen gewend dat deze met uitstekende camera’s geleverd worden. Een goed voorbeeld hiervan is de Samsung Galaxy S9+ met een heel scherpe dubbele camera. Waarschijnlijk is de Note 9 ook voorzien van een dubbele camera die over de nieuwste technologieën beschikt waardoor je er nóg betere foto’s mee kunt maken.

Aan de voorzijde zal waarschijnlijk ook weer een scherpe camera te vinden zijn, meerdere websites zeggen dat deze een resolutie heeft van 8 megapixels.

Android 8.1

Uit de doos zal de Samsung Galaxy Note 9 draaien op Android 8.1 Oreo, maar Samsung heeft al toegezegd dat het toestel snel de update naar Android 9.0 Pie zal gaan krijgen. Deze Androidversie maakt veel gebruik van machine learning om zo de gebruikservaring te optimaliseren. In ons nieuwsbericht van afgelopen week lees je meer over Android Pie.

Onder de motorkap

Qua snelheid zit je met de Samsung Galaxy Note 9 wel goed. Het toestel zal waarschijnlijk draaien op de krachtige Exynos 9810-chip die door Samsung zelf ontwikkeld is. Daarnaast zal het toestel waarschijnlijk 6GB aan RAM-geheugen hebben en heb je de keuze uit 128 of 512GB opslaggeheugen. Opvallend is dat de 64GB-optie lijkt te ontbreken. De kans is groot dat zelfs deze grote geheugens ook uit te breiden zijn met behulp van een microSD-kaartje.

Om 17.00uur begint de livestream, deze kun je via de video hieronder volgen. Houd onze nieuwspagina in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

 

Bron: Android Planet, Tweakers

Meer nieuws over: