‹ Alle nieuwsberichten

OnePlus geeft goede voorbeeld en brengt Android P naar OnePlus 3 en 3T

OnePlus geeft goede voorbeeld en brengt Android P naar OnePlus 3 en 3T

Waar Android steeds meer versplintert, geeft OnePlus het goede voorbeeld. De fabrikant laat weten de twee jaar geleden gepresenteerde OnePlus 3 en de OnePlus 3T te gaan voorzien van Android P, dat binnenkort wordt uitgerold. De OnePlus 6 en OnePlus 5 en 5T worden eerst geüpdatet, daarna volgen de OnePlus 3 en 3T.

Fabrikanten geven met aanpassingen in het besturingssysteem een eigen ‘feel’. Hierdoor kost het dus tijd voordat een nieuwe Androidversie kan worden uitgerold, omdat eerst de eigen schil weer ingebouwd moet worden. Dit kan vaak lang duren.

Daarnaast hebben de meeste fabrikanten het beleid om alleen de nieuwste telefoons updates te geven. Veel minder nieuwe telefoons zijn nog gewoon in gebruik, maar draaien dus op oudere versies van het besturingssysteem. Deze twee dingen hebben ertoe geleid dat er veel telefoons in gebruik zijn die verschillende, verouderde versies van Android hebben en er dus een grote versplintering van het besturingssysteem is.

Een telefoon gebruiken dat niet op de nieuwste software draait heeft verschillende gevolgen. Zo kun je geen gebruikmaken van de nieuwste functies. Dit is natuurlijk jammer, maar zorgelijker is dat deze telefoons in sommige gevallen ook niet voorzien zijn van de laatste beveiligingsupdates. Dit kan natuurlijk grote impact hebben op je privacy en de bescherming van de persoonlijke gegevens in je telefoon. Dit is een hot issue onder telefoongebruikers en veel fabrikanten bezig met het herzien van hun updatebeleid. Een merk dat hier een voortrekkersrol in neemt is OnePlus.

OnePlus 3 en 3T krijgen Android P

OnePlus beloofde eind juni de telefoons uitgebracht in de afgelopen drie jaar, nog eens drie jaar te voorzien van beveiligingsupdates. Eerder gaf de fabrikant aan de OnePlus 3 (meer dan 2 jaar oud) en 3T (bijna 2 jaar oud) binnenkort te gaan voorzien van Android Oreo, de meest recente versie van dit besturingssysteem. Nu laat OnePlus weten terug te komen op dit besluit en de telefoons zelfs beschikking te geven over Android P, dat later deze zomer uitkomt. Een grote stap, waar veel andere fabrikanten een voorbeeld aan kunnen nemen.

Heb je een OnePlus 3 of 3T, dan moet je naar verwachting nog wel even wachten op de nieuwste update. OnePlus gaat eerst Android P ontwikkelen voor de nieuwste telefoon, de OnePlus 6. Hierna volgen de OnePlus 5 en 5T en daarna zal de fabrikant focussen op de OnePlus 3 en 3T. Android Oreo zal voor de 3 en 3T dus worden overgeslagen.

Bron: OnePlus, Tweakers