‹ Alle nieuwsberichten

Xiaomi presenteert  nieuwe toestellen in Madrid

Xiaomi presenteert nieuwe toestellen in Madrid

Momenteel vindt in Madrid een presentatie van Xiaomi plaats, hier worden vandaag meerdere toestellen gepresenteerd, waaronder de langverwachte Xiaomi Mi A2 en ook de Xiaomi Mi A2 Lite. Lees hier alles over de nieuwe toestellen!

Xiaomi Mi A2

Vandaag presenteert Xiaomi de Xiaomi Mi A2, dit is de opvolger van de populaire Xiaomi Mi A1. Dit toestel dankt zijn populariteit aan de scherpre prijs-/kwaliteitverhouding en het besturingssysteem. De Mi A1 draait namelijk op Android One, waarmee je verzekerd bent van snelle updates en een 'schone' en veilige Android-versie. Ook de Xiaomi Mi A2 draait op Android One en zal een van de eerste toestellen zijn die straks de nieuwe Android-versie, Android P, zal gaan krijgen. Omdat Google Foto's de standaard foto-app is met dit besturingssysteem, heb je toegang tot ongelimiteerde opslag van al je foto's en video's.

Camera's

De Xiaomi MI A2 heeft een dubbele camera op de achterzijde die verticaal geplaatst is in de linkerbovenhoek, hiermee kun je ook foto's maken met een bokeh-effect waarbij de achtergrond vervaagt. Deze dubbele camera hebben een resolutie van maar liefst 20 en 12 megapixels. Er wordt een sensor van Sony gebruikt. Beide sensoren hebben een diafragma van 1,75 waardoor je foto's scherper en helderder worden dan bij veel camera's met een groter diafragma. De Super Pixels zorgen er bovendien voor dat je heldere foto's kunt maken in alle lichtomstandigheden.

De portretmodus werkt met kunstmatige intelligentie die de voorgrond van de achtergrond kan scheiden. Hierdoor komt het onderwerp dat je op de foto zet extra goed uit door de focus op de voorgrond te houden en de achtergrond te vervagen. De selfiecamera heeft ook een resolutie van 20 megapixels en is uitgerust met dezelfde sensor als de camera aan de achterzijde. Hiermee kun je dus ontzettend scherpe selfies maken, ook bij weinig licht dankzij de frontflitser. Ook met de camera aan de voorzijde kun je foto's maken met een bokeh-effect.

Xiaomi Mi A2, Xiaomi Mi A2 Lite, Xiaomi presentatie, Xiaomi Event

De behuizing is gemaakt van aluminium en het toestel is maar 7,3 milimeter dik, waardoor het toestel een strak uiterlijk geeft. Je laadt het toestel op via de USB C-poort. Het toestel komt in verschillende kleuren op de markt. Goud, blauw en zwart. De goude en blauwe varianten hebben een witte voorzijde.

Hardware

De Xiaomi Mi A2 draait op een snelle Snapdragon 660-processor van Qualcomm, heeft 4 of 6GB aan werkgeheugen (afhankelijk van welke variant je kiest) en 32/64/128GB opslaggeheugen. Net als bij de Xiaomi Mi A1 is de prijs-/kwaliteitverhouding van de Mi A2 heel erg scherp. Je hebt het toestel in Spanje al in huis voor een door Xiaomi gegeven adviesprijs van €249,-. Je hebt dan de een variant met 4GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen. De kans is groot dat de prijzen in Nederland hetzelfde zullen zijn als in Spanje.

Xiaomi Mi A2 Lite

De Xiaomi Mi A2 Lite lijkt qua uiterlijk erg op de Xiaomi Mi A2 en is een instapmodel met Android One. Het display is 5,84 inches groot en heeft een verhouding van 19:9. De vingerafdrukscanner bevindt zich, net als bij de Mi A2, op de achterzijde. Opvallend is dat het toestel een notch heeft aan de bovenzijde van het scherm, de Xiaomi Mi A2 heeft dat niet. Verder draait het toestel op de Snapdragon 625-chipset van Qualcomm, de Xiaomi Mi A1 is ook uitgerust met deze procesoor. Er is de keuze tussen 3 en 4GB werkgeheugen en 32 en 64GB opslaggeheugen.

Opvallend is dat je het toestel oplaadt via de micro USB-poort. De Mi A1 heeft een modernere USB C-aansluiting. Wat wel fijn is, is dat de 3,5mm-aansluiting er nog is. Je kunt je bedrade headsets dus nog gewoon gebruiken zonder koppelstukje. Bij de A2 is deze aansluiting niet meer aanwezig. De adviesprijs van het toestel begint bij €179,- in Spanje. Je hebt dan de versie met 3GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen. 

Meer nieuws over: