‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht van week 29 | 2018

Telecomweekoverzicht van week 29 | 2018

Met deze week: Samsung Galaxy Note 9-renders van EvLeaks, Huawei presenteerde de Huawei P Smart+ en hardnekkige geruchten over de vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S10.

Renders Samsung Galaxy Note 9 van Evan Blass

Eén van de meest betrouwbare bronnen van gelekte informatie is het Twitterkanaal van Evan Blass: EvLeaks. Deze week verscheen daarop niets minder dan een render van de Samsung Galaxy Note 9! Op de afbeelding is een blauwe smartphone te zien met een gele pen. Op de render is geen ‘notch’, oftewel inkeping aan de bovenkant van het scherm te zien. Ook heeft het toestel op de afbeelding een vingerafdrukscanner onder de dubbele camera. Deze scanner zat bij de Note 8 nog naast de dubbele camera. Uit eerder informatie van keuringsinstantie FCC was op te maken dat de stylus wellicht voorzien is van bluetooth, waardoor je bijvoorbeeld muziek op pauze kunt zetten of een foto kunt maken door te klikken met de knop op de bovenkant van de pen. Wij zijn heel nieuwsgierig naar deze telefoon, hij wordt gepresenteerd op 9 augustus!

Bron: Tweakers

Huawei heeft de Huawei P Smart+ aangekondigd

Chinese fabrikant Huawei heeft de opvolger van de succesvolle Huawei P Smart gepresenteerd: de Huawei P Smart+. Bij dit toestel ligt de nadruk wederom op een zeer goede frontcamera en een strak design. De voorkant valt meteen op door het beeldscherm, deze beslaat met een grootte van 6.3 inch een groot deel van het toestel. Onder het display vinden we een kleine ‘kin’, terwijl er bovenin een smalle notch te vinden is. Op het gebied van camera’s kunnen we wel van verbetering spreken. Waar de P Smart nog één 8-megapixelfrontcamera had, zijn er op de P Smart+ aan de voorkant twee te vinden van respectievelijk 24 en 2 megapixels. Aan de achterzijde is de camera van 13 megapixels vervangen voor een 16-megapixelvariant. De P Smart+ draait uit de doos op Android 8.1 Oreo met EMUI 8.2, heeft een forse 3340mAh-accu en wordt aangedreven door de nieuwe Kirin 710-processor! Het toestel is vanaf 8 augustus beschikbaar, pre-order hem hier!

Bron: Droidapp

Samsung Galaxy S10: ultrasone vingerafdrukscanner achter beeldscherm?

Het gerucht dat de Samsung Galaxy S10 en Samsung Galaxy S10 Plus een vingerafdrukscanner achter het beeldscherm krijgen, worden steeds hardnekkiger. Nu laat Ming-Chi Kuo, analist die vaker juiste voorspellingen doet, weten dat hij ook verwacht dat dit het geval is. Als we de geruchten mogen geloven gaat het om een ultrasone scanner, dat betekent dat er geluid wordt ingezet dat weerkaatst tegen de vingertop. Op die manier wordt het patroon van de vingerafdruk afgelezen en kan bepaald worden of dit een vinger van de eigenaar van de telefoon is. Het is nog even wachten tot we deze telefoon mogen zien, de Samsung Galaxy S10 wordt past in 2019 gepresenteerd.

Bron: Tweakers