‹ Alle nieuwsberichten

Telecomoverzicht van week 27 | 2018

Telecomoverzicht van week 27 | 2018

Deze week in het nieuwsoverzicht: de eerste geluidsfragmenten van een Nederlandse Google Assistant zijn opgedoken, de opvolgers van de iPhone X komen in een breed scala aan kleuren en dating-app Tinder komt met videofunctie Tinder Loops!

Google Assistant in het Nederlands

Google Assistant is nog niet officieel beschikbaar in het Nederlands, maar dit moment komt al wel dichterbij! Enkele maanden geleden werd de Nederlandstalige-versie van deze slimme assistent aangekondigd. Deze is nog niet voor het grote publiek beschikbaar, maar er is inmiddels wel een testversie vrijgegeven aan een klein aantal gebruikers. Android Planet heeft van één van deze testers opnames ontvangen. Op deze opnames is te horen hoe de Google Assistant het weerbericht in het Nederlands vertelt. De officiële releasedatum is nog onbekend, maar Google kondigde eerder aan dat de slimme assistent waarschijnlijk in de zomer beschikbaar komt.

Bron: Android Planet

Nieuwe iPhones in blauw, rood, oranje en goud

Volgens analist Ming-Chi Kuo komen de nieuwe iPhone-modellen in de kleuren blauw, rood, oranje en goud. Kuo meldde eerder al dat Apple waarschijnlijk met drie nieuwe iPhones zou komen. Zo zullen er twee opvolgers van de iPhone X komen, in de kleuren grijs, wit en goud. Het derde model, een 6.1-inchvariant met lcd-scherm, zou in de kleuren grijs, wit, rood, blauw en oranje komen. Deze scala aan kleuren doet denken aan de iPhone 5C van een aantal jaar geleden. Net als de 5C zal de 6.1-inch iPhone in verhouding goedkoper worden. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws betreft de nieuwe iPhones? Volg dan onze productpagina’s van de iPhone 2018, iPhone X 2018 en iPhone X Plus.

Bron: BRIGHT

Tinder presenteert Tinder Loops

Al een tijdje is dating-app Tinder bezig met het ontwikkelen van een video-functie. Vanaf vandaag zal deze functie wereldwijd beschikbaar komen, ook in Nederland. De zogenaamde Tinder Loops lijken veel op gif’jes, waarbij een twee seconde-durende clip wordt herhaald. Deze video’s kunnen op het profiel van de gebruiker worden geplaatst. Tinder is de nieuwe video-functie sinds april druk aan het testen. In Japan blijkt Tinder Loops erg aan te slaan, zo kunnen gebruikers daar op tien procent meer ‘swipes’ rekenen als ze een Tinder Loop op hun profiel hebben staan. Tinder Loops is dus een nieuwe manier om jezelf op je profiel te presenteren. De functie wordt vandaag in meerdere landen uitgerold, ga jij het ook gebruiken?

Bron: Androidworld