‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht week 26 | 2018

Telecomweekoverzicht week 26 | 2018

Wat is er deze week gebeurd in telecomland? Google heeft geinvesteerd in een besturingssysteem voor feature phones, iemand is uit de school geklapt over de LG V40 en OnePlus belooft drie jaar lang updates voor de toestellen die de afgelopen drie jaar uitkwamen.

Google investeert flink in besturingssysteem voor feature phones

Google heeft de afgelopen week miljoenen geïnvesteerd in KaiOS, een besturingssysteem dat wordt gebruikt op verschillende feature phones. Dit zijn goedkope telefoons zonder touchscreen, zoals bijvoorbeeld de Nokia 3310. KaiOS is geoptimaliseerd voor simpele mobiele telefoons met relatief minder goede hardware. Het besturingssysteem heeft een eigen app-winkel (vergelijkbaar met de Google Play Store). Ook gaat Google een aantal apps geschikt maken om te gebruiken op dit besturingssysteem, zoals Google Maps, YouTube en aan aangepaste versie van Google Assistant. De vraag naar dit soort simpelere telefoons met KaiOS is groot, blijkt uit de verkoopcijfers. KaiOS werd nog maar een jaar geleden opgericht en er lopen nu al 30 miljoen mensen rond met een telefoon met deze software.

Bron: Androidworld

LG V40: meer camera’s is meer beter?

Er wordt achter de schermen al hard gewerkt aan de ontwikkeling van de opvolger van de LG V30, de LG V40. Eén van de betrokkenen was zijn enthousiasme blijkbaar niet de baas en is uit de school geklapt met een wel heel interessante specificatie! Deze lijkt namelijk maar liefst vijf camera’s te krijgen! LG heeft met de dubbele camera’s op vorige telefoons een eigen weg ingeslagen, door één camera een groothoeklens te geven. Een dubbele camera op de voorkant kennen we ook van andere telefoons, maar drie camera’s op de achterkant hebben we nog niet veel vaker gezien, behalve dan bijvoorbeeld op de Huawei P20 Pro. Wellicht wordt de derde camera gebruikt om bokeh-effect toe te voegen, of als extra zoomlens. Daarnaast stelde de bron dat de LG V40 een notch krijgt, en wordt er voorzichtig genoemd dat de dubbele camera in deze notch gebruikt kan gaan worden voor gezichtsontgrendeling door middel van een 3D-scan. Nog onduidelijk is wanneer we de V40 in het echt kunnen bewonderen.

Bron: NU.nl

OnePlus belooft 3 jaar lang updates

OnePlus heeft de planning van software-updates op hun forum gezet. Hierin is te zien dat ze de smartphones die de fabrikant de afgelopen drie jaar uitbracht, nog eens drie jaar lang gaan voorzien van beveiligingsupdates. Het is vrij uitzonderlijk dat een merk hun telefoons zo lang van nieuwe beveiliging voorziet, en ook dat hier zo openlijk over gecommuniceerd wordt. Twee zeer positieve punten als je het ons vraagt! Als je dus een OnePlus 6 koopt, krijg je beveiligingsupdates tot het najaar van 2021! Naast de beveiligingsupdates kunnen OnePlus-eigenaren vanaf de aanschaf twee jaar rekenen op reguliere software-updates, nieuwe functies en versie-updates.

Bron: OnePlus, Androidworld

Meer nieuws over: