‹ Alle nieuwsberichten

Publieke bèta iOS 12 beschikbaar: dit is er nieuw

Publieke bèta iOS 12 beschikbaar: dit is er nieuw

Eerder deze maand kondigde Apple iOS 12 aan, inmiddels is de testversie (bètaversie) beschikbaar voor iedereen. Tot nu toe was de bètaversie alleen nog maar beschikbaar voor ontwikkelaars. Twijfel je of je de bètaversie wil proberen? Hier lees je wat er allemaal nieuw is in iOS 12!

Memoji: gepersonifieerde Animoji iOS 12 new Animoji, new Animoji, nieuwe animoji, T Rex Animoji, Dinosaur animoji

Deze toevoeging is natuurlijk niet heel erg belangrijk, maar wel heel erg leuk. Het is in iOS 12 ook mogelijk om Memoji te maken. Dit is een Animoji die je sprekend op jou kunt laten lijken. Het poppetje werkt verder precies hetzelfde als de andere Animoji en reageert dus op jouw gezichtsuitdrukkingen. Nieuw is dat je straks ook je tong uit kunt steken. komen er nog vier nieuwe Animoji bij: een tijger, spook, panda en een T-Rex.

Schermtijd

Apple maakt in iOS 12 gebruikers bewuster van hun smartphonegebruik, dit doen ze met Schermtijd. Deze functie houdt heel nauwkeurig bij hoe veel tijd je kwijt bent aan je smartphone. Je krijgt statistieken over welke apps je het meest gebruikt, hoe vaak je je iPhone hebt ontgrendeld en van welke apps je de meeste meldingen krijgt. Ook kun je tijdslimieten instellen voor bepaalde apps, bijvoorbeeld maximaal een half uur voor Facebook. Vlak voordat die tijd verstreken is, krijg je een waarschuwing dat je tijd bijna op is. Het is voor ouders ook mogelijk om limieten voor de smartphones van hun kinderen in te stellen.

Nieuwe notificaties

In iOS 12 worden de notificaties ook overzichtelijker weergegeven dan in voorgaande versies. Waar je eerst van alle notificaties uit alle apps individuele meldingen kreeg, worden deze nu per app gecategoriseerd. Je kunt er dan alsnog voor kiezen om alle notificaties uit een bepaalde app uit te klappen zodat je ze allemaal kunt bekijken. Wanneer je heel veel meldingen krijgt van een bepaalde app, kun je de meldingen ook uitschakelen. Siri gaat je hiervoor suggesties doen, die stelt bijvoorbeeld voor dat je meldingen van WhatsApp uitschakelt, omdat je die toch altijd wegveegt.

Groepschatten met FaceTime iOS 12, Facetime, iOS 12 FaceTime, iOS 12 FaceTime Group, Group Facetime

Het wordt straks eindelijk mogelijk om met FaceTime groepschats te voeren! Je kunt met tot maximaal 32 personen een groepschat starten, meer dan genoeg dus. Wanneer iemand begint te praten, wordt hij of zij automatisch groter weergegeven op het scherm van de luisteraars. Zo is het duidelijk wie er aan het woord is. Tijdens het FaceTimen kun je ook filters gebruiken.

Niet storen-modus uitgebreid

De niet storen-modus wordt in iOS 12 uitgebreid waardoor je meer controle krijgt over je meldingen. Zo kun je niet storen voor een bepaalde tijd instellen. Daarnaast kun je de modus ook inschakelen op basis van een locatie, tijdstip of evenement. Er wordt ook een nachtmodus toegevoegd zodat je ’s nachts geen meldingen krijgt.

Siri Shortcuts

Met Siri Shortcuts kun je Siri meerdere acties achter elkaar laten uitvoeren met slechts één spraakcommando. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat als je zegt ‘ik ga naar huis’, Siri de verewachte reistijd berekent, een berichtje naar je partner stuurt dat je onderweg bent en als je een HomeKit hebt kan die er zelfs voor zorgen dat de thermostaat wat hoger wordt gezet.

Verder krijgen verschillende apps ook updates, Augmented Reality gaat bijvoorbeeld een steeds grotere rol spelen. Wil je de iOS 12 bèta zelf downloaden? Dat kan via deze link.

Bron: iCulture, Nu.nl

Meer nieuws over: