‹ Alle nieuwsberichten

Xiaomi presenteert Xiaomi Redmi 6 Pro

Xiaomi presenteert Xiaomi Redmi 6 Pro

Vanochtend heeft Xiaomi de Redmi 6 Pro onthuld. Dit toestel heeft een groter scherm, grotere accu en betere processor dan de eerder deze maand gepresenteerde Xiaomi Redmi 6 en de Xiaomi Redmi 6A. Xiaomi’s budget Redmi-lijn staat bekend om zijn toestellen met goede prijs-kwaliteitverhoudingen.

Groot scherm voor de Xiaomi Redmi 6 Pro

Xiaomi heeft zijn Redmi 6 Pro uitgerust met een grood scherm dat 5,84 inches groot is en een langwerpige 19:9-verhouding heeft. Aan de bovenzijde bevindt zich een smalle notch, hier zijn sensoren zoals de frontcamera in verwerkt. Met de software van Xiaomi is het bovendien ook mogelijk om de notch ‘weg te werken’, mocht je dat willen. In de foto hieronder zie je hoe dat eruit ziet. Dat betekent dat de rest van de bovenkant ook zwart wordt ingevuld waardoor de notch niet opvalt. Aan de onderzijde is ook nog een redelijk forse rand aanwezig, maar de randen aan de zijkant van het toestel zijn heel erg smal.

Xiaomi Redmi 6 Pro, Xiaomi Redmi 6 Pro Gold, Xiaomi Redmi 6 Pro, Redmi 6 Pro Gold

Meerdere varianten

De Xiaomi Redmi 6 Pro verschijnt in drie verschillende varianten. Ten eerst eis er een versie met 3GB RAM (werkgeheugen) en 32GB opslaggeheugen. Dan zijn er nog twee versies die allebei 4GB RAM hebben, deze verschijnen met 32GB of 64GB opslaggeheugen.

Voor alle drie de toestellen geldt dat het geheugen uit is te breiden met een microSD-kaartje. Er kunnen ook twee simkaarten in het toestel. Wanneer je een tweede SIM gebruikt, gaat dit niet ten koste van het slot voor het geheugenkaartje. Je kunt dus zowel 2 simkaarten áls een SD-kaartje gebruiken. Handig!

Specificaties van de Xiaomi Redmi 6 Pro

De Xiaomi Redmi 6 Pro wordt aangedreven door een Snapdragon 625-chipset van Qualcommm. Deze chipset is speciaal ontwikkeld voor de betere middenklasser. Het toestel draait op Android 8.1 Oreo waar Xiaomi zijn eigen MIUI-skin aan heeft toegevoegd. Aan de achterkant bevindt zich een vingerafdrukscanner om het toestel mee te ontgrendelen, maar je kunt er ook voor kiezen om de gezichtsherkenner aan de voorzijde te gebruiken. De accu heeft een forse capaciteit van 4000mAh, hier kunnen sommige mensen wel twee dagen mee doen.

Xiaomi Redmi 6 Pro, Redmi 6 Pro, Xiaomi Redmi 6 Pro blue, Xiaomi Redmi 6 pro camera, dual camera

Camera’s

De selfiecamera heeft een resolutie van 5-megapixels, dankzij de software is het ook mogelijk om hier portretfoto’s mee te maken. Aan de achterzijde is een dubbele camera verticaal geplaatst, de flitser bevindt zich hier tussenin. De camera’s hebben een resolutie van 5 en 12 megapixels, genoeg om leuke foto’s mee te schieten dus!

Beschikbaarheid

De Xiaomi Redmi 6 Pro komt in vijf verschillende kleuren op de markt: goud, roze, rood, blauw en zwart. Ook is er keuze uit verschillende opslagvarianten. Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar de meest uitgebreide variant (4GB RAM en 64GB opslaggeheugen) kost in China 1299 Yuan, wat omgerekend neerkomt op zo’n 172 euro. In Europa zal de prijs waarschijnlijk wat hoger liggen, omdat er ook nog belasting moet worden meegerekend. De Redmi 6 Pro is dus weer een uitstekend voorbeeld van een Xiaomi-toestel met een goede prijs-kwaliteitverhouding! Voorlopig is het toestel nog niet in de Benelux verkrijgbaar, maar we doen er natuurlijk alles aan om het toestel aan ons assortiment toe te voegen. Houd onze website in de gaten voor meer updates!

Meer nieuws over: