‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht week 25 | 2018

Telecomweekoverzicht week 25 | 2018

Deze week in het nieuwsoverzicht: er is een foto opgedoken van een randloze Samsung Galaxy S10, de specificaties van de Xiaomi Mi A2 zijn gelekt en komt de Google Pixel 3XL in drie kleuren? Je leest het hier!

Randloze Samsung Galaxy S10 duikt op Samsung galaxy S10, Galaxy S10, S20, render, samsung galaxy S10 render, s10 render, render samsung galaxy s10, notch

De ene na de andere smartphone met intens smalle schermranden duikt op, we schreven deze week bijvoorbeeld al over de Oppo Find X. Nu is er ook een foto opgedoken van een toestel dat de Samsung Galaxy S10 moet zijn. Ook dit toestel heeft zéér smalle schermranden, nog smaller dan die van de S9(+) zónder notch. Omdat er geen notch is, is het gissen waar de sensoren waaronder die van de frontcamera nu verwerkt zijn. Er lijken twee mogelijkheden te zijn: Samsung heeft gekozen voor een uitschuifbaar element, net als bij de Oppo Find X, óf de sensoren zijn ónder het scherm zelf verwerkt. Dat laatste zou revolutionair zijn. Het is in ieder geval even wachten voordat we hier zekerheid over hebben, want de Samsung Galaxy S10 wordt naar alle waarschijnlijkheid pas in het voorjaar van 2019 gepresenteerd.

Bron: All About Phones

Is dit de Pixel 3XL?

Google Pixel, Google Pixel 3XL, Pixel 3XL, Render Google Pixel 3XL, Render, Render Pixel 3XL, Pixel 3XL render, Pixel 3XL leak, leaked image Pixel 3XL, Pixel 3XL coloursEr zijn renders uitgelekt van de opvolger van de Google Pixel 2XL: de Google Pixel 3XL. Ook wordt er gespeculeerd over mogelijke kleuren van het toestel, op één render zien we een blauwe, witte en zwarte variant. De Google Pixel 2XL verscheen, niet geheel toevallig, ook in deze kleuren. De render lijkt dus een gebaseerd te zijn op giswerk van de maker, maar wie weet blijkt hij gelijk te hebben. Opvallend aan de render, mocht deze op waarheid gebaseerd te zijn, is de relatief grote schermrand aan de onderzijde van het toestel. Waar veel smartphonefabrikanten tegenwoordig naar een compleet randloos design streven, lijkt dit bij Google geen prioriteit te hebben. De rand aan de bovenzijde van het scherm is gelukkig wel een stuk smaller, hier is ook een notch verwerkt. Waarschijnlijk wordt de nieuwe Pixel op 4 oktober, dierendag, gepresenteerd, net als de voorgaande Pixel-toestellen.

Bron: All About Phones

Komt Xiaomi deze zomer met een opvolger voor de Xiaomi Mi A1? Xiaomi Mi A2, Mi A2, Xiaomi Mi A2 leak, Xiaomi Mi A2 light blue

De Xiaomi Mi A1 is over de hele wereld erg populair. Dit komt door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van het toestel. Voor een relatief lage prijs biedt het toestel ontzettend veel. Het lijkt erop dat precies hetzelfde zal gaan gelden voor zijn opvolger, de Xiaomi Mi A2. Een webshop heeft per ongeluk al details over dit toestel online gezet, waardoor de specificaties van de Xiaomi Mi A2 op straat liggen. Volgens de webshop heeft het toestel een 5,99-inchsscherm en een aluminium behuizing. Naast met de vingerafdrukscanner op de achterkant, is er ook de mogelijkheid om het toestel te ontgrendelen met de gezichtsherkenning. De selfiecamera heeft een resolutie van 20 megapixels en op de achterzijde bevindt zich een dubbele camera die met behulp van kunstmatige intelligentie je foto’s verbetert. Volgens het lek zal de Xiaomi Mi A2 ook deel uitmaken van het Android One programma, waardoor je kunt rekenen op snelle Android-updates.

Bron: Android Planet