Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

BlackBerry Curve wint van iPhone

Dinsdag 05 mei 2009, 12:24:05

De iPhone van Apple heeft de strijd tegen de BlackBerry Curve verloren. In het eerste kwartaal van dit jaar was de Curve in de Verenigde Staten de best verkochte smartphone. Dit beweert het Amerikaanse onderzoeksbureau NPD Group.

Blackberry Curve

Meest gewilde smartphone

De BlackBerry is de meest gewilde smartphone in de VS. In de top vijf van populairste smartphones staan maar liefst drie BlackBerry's. De Curve staat nu dus op de eerste plaats, de Storm op nummer drie en Pearl op de vierde positie. De iPhone van Apple is van de eerste plaats gestoten en de T-Mobile G1 staat op de vijfde plaats, zo meldt persbureau Reuters. Het verlies van de eerste plaats is een tegenvaller voor Apple. In het derde en vierde kwartaal van vorig jaar stond de iPhone nog op de eerste plaats.

Verizon Wireless

Volgens de onderzoekers heeft de BlackBerry zijn populariteit onder meer te danken aan een speciale actie van operator Verizon Wireless. Bovendien wordt de Curve door meerdere operators aangeboden en is de iPhone exclusief verkrijgbaar bij AT&T.

Consumenten

Niet alleen wint de BlackBerry terrein op de zakelijke markt. Volgens Reserach in Motion is het marktaandeel van de BlackBerry op de consumentenmarkt gegroeid van 15 procent tot bijna 50 procent in het eerste kwartaal van 2009. De strijd om de gunst van de smartphone-gebruiker zal vermoedelijk nog wel even duren. Zo wordt er gespeculeerd over een nieuwe iPhone die Apple nog dit jaar zou willen introduceren. Ook komt Palm met nieuwe smartphones.
 

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl