‹ Alle nieuwsberichten

Samsung Galaxy Note 9: extra knop en extra grote opslagvariant?

Samsung Galaxy Note 9: extra knop en extra grote opslagvariant?

Het lijkt erop dat Samsung een bijzondere keuze maakt voor de opslagvarianten voor de Samsung Galaxy Note 9 en er wordt waarschijnlijk een extra knop toegevoegd. In een aantal andere aspecten volgt de fabrikant vermoedelijk de lijn van de Samsung Note 8. Je leest het hier!

Het kan niet lang meer duren voordat we de nieuwe Samsung Galaxy Note 9 in het echt gaan zien. Er wordt verwacht dat Samsung deze op 9 augustus presenteert. Tot die tijd moeten we het met de geruchten doen, maar gelukkig zijn er daar veel van!

Buitensporig veel opslagruimte en extra knop

Er wordt gefluisterd dat er in Korea een model van de Samsung Galaxy Note 9 met wel héél veel opslagruimte, namelijk maar liefst 512 GB met daarbij 8 GB werkgeheugen. Het is heel uitzonderlijk dat er een smartphone met zoveel opslagruimte op de markt komt, dit hebben nog niet vaak gezien. Hoewel de gemiddelde gebruiker genoeg heeft aan 64GB, of 32 GB opslagruimte, zal Samsung de echte grootverbruikers hier erg blij mee maken.

Naast de extra opslagvariant, lijkt het er ook op dat Samsung een nieuwe extra knop toevoegt aan de linker onderkant van de smartphone. Deze knop kan worden gebruikt om foto’s te maken met de dubbele camera op de achterkant. Dit wordt in verband gebracht met de ‘Perfect Capture’-technologie die Samsung vast heeft laten leggen. Het lijkt er daarnaast op dat de knop misschien ook gebruikt kan worden om screenshots te maken, hoewel er op de Samsung Galaxy Note 8 al op twee manieren screenshots gemaakt kunnen worden. Dit kan door de powerknop tegelijkertijd in te drukken met de volume-omlaag-knop, of door met de zijkant van je hand over het scherm te slepen.

Wat verandert er aan het ontwerp van de Note 9?

Hier is veel speculatie over, een tijd geleden zijn op basis van een informatielek renders gemaakt die suggereren dat de rand aan de onderkant van de telefoon bijzónder dun zou worden. Maar later verscheen een foto van een screenprotector voor de Note 9 op internet, waardoor we nu denken dat de bezel aan de onderkant van de Samsung Galaxy Note 9 ongeveer gelijk is aan die op de Note 8. Het lijkt erop dat Samsung ook voor het display de lijn van de Note 8 volgt en weer kiest voor een 6.3-inchbeeldscherm, met een QHD+-resolutie 2960x1440 pixels.

Wat betreft de camera kiest de fabrikant waarschijnlijk wel een andere opzet. Op de Note 8 zat de vingerafdrukscanner namelijk naast de camera. Deze plek is lastig te bereiken met je vinger en bovendien is de kans op vieze vegen op de camera vrij groot. Volgens de geruchten heeft Samsung dus goed geluisterd naar zijn gebruikers, want het lijkt erop dat de scanner op de Note 9 ónder de camera zit, een soortgelijke keuze als die eerder gemaakt is voor de Samsung Galaxy S9. De dubbele camera op de opvolger van de Note 8 wordt waarschijnlijk horizontaal boven de fingerprintreader geplaatst. Door deze plaatsing is er meer plek voor een grote batterij, die naar verwachting een grootte krijgt van 4000mAh.

plek camera Samsung Galaxy Note 9

Bronnen: GSMArenda, PhoneArena, Androidworld