‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht week 24 | 2018

Telecomweekoverzicht week 24 | 2018

Deze week in het nieuwsoverzicht: details over een nieuwe chipset van Qualcomm zijn uitgelekt, foto’s van de vermoedelijke Sony Xperia XZ3 liggen op straat en stapt Apple in 2019 (eindelijk) over naar USB C-aanlsuitingen? Lees hier meer! 

Qualcomm komt met nieuwe chipset voor het middensegment: de Snapdragon 680

Veel high end-smartphones van bijvoorbeeld OnePlus en LG zijn uitgerust met processors van Qualcomm uit de 800-serie. De nieuwste en snelste van het moment is de Snapdragon 845. Onlangs zagen we al een Snapdragon 710 verschijnen, een chipset die Qualcomm ontwikkeld heeft voor het hogere middensegment. Nu wordt daar waarschijnlijk ook een Qualcomm Snapdragon 680 aan toegevoegd. Op de website van Geekbench is een test gevonden van deze nieuwe chip. Waar de chipsets uit de 800-serie 8 rekenkernen hebben, heeft de Snapdragon 680 er volgens de details 6. Wellicht gaat de naam van de chip nog veranderen, de Snapdragon 710 stond eerst ook bekend onder de naam ‘Snapdragon 670’.

Bron: Androidworld, Geekbench

Foto’s van de Sony Xperia XZ3 uitgelekt Sony, Sony Xperia XZ3, Xperia XZ3, XZ3, Sony Xperia, Sony Xperia XZ3 leak

Sony presenteerde zijn vlaggenschip, de Sony Xperia XZ2, nog maar in februari van dit jaar, maar de opvolger van dit toestel lijkt nu al te zijn uitgelekt. Aan de voorzijde lijkt het toestel qua design nog heel erg op de Sony Xperia XZ2, maar de achterkant is iets anders. De Sony Xperia XZ3 heeft namelijk een dubbele camera aan de achterzijde. De camera’s zijn verticaal in het midden van het toestel geplaatst, de vingerafdrukscanner is er onder geplaatst en de flitser bevindt zich boven de camera’s. De Sony Xperia XZ3 zal overigens niet het eerste toestel van Sony zijn met een dubbele camera: de Sony Xperia XZ2 Premium heeft er ook een. Dit toestel is echter nog niet in Nederland te verkrijgen.

Bron: Androidworld

Krijgt de nieuwe iPhone een USB C-aansluiting?

Veel nieuwe Android-toestellen hebben tegenwoordig een USB C-aansluiting in plaats van microUSB. Het voordeel van opladen met USB C is dat de uitgang aan beide kanten ‘plat’ is; je hoeft dus niet te kijken wat de boven- en onderkant van je snoer is zoals bij microUSB. Ook is USB C sneller dan microUSB waardoor je accu veel sneller weer vol is. Waar een groot deel van de Android-toestellen al is overgestapt naar deze aansluiting, is dit bij Apple nog niet het geval. Nu gaat het gerucht echter dat Apple volgend jaar zijn Lightning-connector vaarwel zegt en inruilt voor een USB C-poort. Handig, want dan kun je ook gemakkelijker een keer een oplaadsnoer van een vriend lenen!

Bron: WANT

Meer nieuws over: