‹ Alle nieuwsberichten

Ook Honor komt met gaming-telefoons

Ook Honor komt met gaming-telefoons

Afgelopen weekend presenteerde Huawei onder submerk Honor twee nieuwe telefoons, het gaat om toestellen die op gaming zijn gericht. Lees hier alles over de Honor Play en de Honor 9i!

Gaming-smartphones

Gaming-smartphones lijken steeds populairder te worden. Waar we het vorig jaar alleen met de Razer Phone moesten doen, presenteerden zowel Xiaomi als Asus dit jaar nog een game-telefoon. Huawei wil niet achterblijven en presenteerde daarom dit weekend onder submerk Honor twee nieuwe toestellen die gericht zijn op gaming: de Honor Play en de Honor 9i.

De Honor Play

De Honor Play beschikt over een snelle HiSilicon Kirin 970-chipset die we ook in vlaggenschepen zoals de Huawei P20 en Mate 10 vinden. De GPU-turbo-technologie moet een extra boost geven tijdens het gamen. Verder heeft het toestel 4 of 6GB aan werkgeheugen (afhankelijk van welke variant je kiest). Er is 64GB aan opslaggeheugen aanwezig dat is uit te breiden met een microSD-kaartje.

Het scherm van de Honor Play is best groot: 6,3 inches. Het scherm heeft een scherpe resolutie van 1080x2280 pixels en heeft een 19:9 ratio en een notch. Aan de achterzijde is een dubbele camera te vinden met een resolutie van 16 en 2 megapixels. De camera aan de voorzijde heeft een resolutie van 16 megapixels en is uitgerust met 3D-portrait-lighting. De Play is uitgerust met een 3750mAh-accu. Best fors, maar dit zal je tijdens het gamen zeker nodig hebben. Het toestel draait op Android 8.1 Oreo met Huaweis eigen EMUI-schil.

De Honor 9i

De Honor 9i is iets minder krachtig dan de Honor Play, maar ook bij dit toestel ligt de focus op gamen. Zo beschikt het toestel over de iets minder snelle HiSilicon 659-chipset, maar is deze wél uitgerust met dezelfde GPU-turbotechnologie als de Honor Play. Het toestel beschikt verder over 4GB aan werkgeheugen en er is de keuze tussen 64 en 128GB aan opslaggeheugen.

Ook is het scherm met 5,84 iets kleiner dan dat van de Honor Play, maar dit is alsnog vrij fors. Net als de Play heeft dit scherm ook een 19:9-verhouding en een notch. De selfiecamera heeft een resolutie van 16 megapixels en de dubbele camera op de achterzijde is een combinatie van camera's met resoluties van 13 en 2 megapixels.

Beschikbaarheid

De Honor Play is in China beschikbaar in vier kleuren: Magic Night Black, Nebula Violet en Aurora Blue. De Honor 9i zal beschikbaar zijn in Charm Blue, Dream Purple, Magic Night Black en Jasper. Vanaf 7 juni zullen beide toestellen in China verkocht worden. Wanneer en of de toestellen in Nederland en België verkocht gaan worden, is nog onduidelijk. We laten het je uiteraard weten als ze naar Nederland en België komen!

Bron: Androidworld

Meer nieuws over: