‹ Alle nieuwsberichten

Lenovo presenteert nieuwe Lenovo Z5-smartphone

Lenovo presenteert nieuwe Lenovo Z5-smartphone

Gisteren kondigde Lenovo de Lenovo Z5 aan, een smartphone met een notch en zeer smalle schermranden. Hier lees je alles over Lenovo’s nieuwste toestel!

Smalle schermranden, maar zijn ze smal genoeg?

De Lenovo Z5 heeft zeer smalle schermranden en volgt daarmee het voorbeeld van andere merken. Toch is niet iedereen tevreden met de grootte van de schermranden. Lenovo's CEO stuurde namelijk al een aantal weken afbeeldingen de wereld in van een toestel dat zo goed als randloos zou zijn, zelfs zonder notch. Nu blijkt dat het toestel een notch heeft en een kleine rand onderaan het toestel (ook wel een ‘kin’ genoemd), zijn veel critici teleurgesteld in de Z5. Dat neemt niet weg dat het toestel desondanks zeer smalle randen heeft en een relatief kleine notch.

Specificaties van de Lenovo Z5

De Lenovo Z5 heeft een scherm dat 6,2 inches groot is met een 19:9-verhouding: best langwerpig dus. Het toestel draait op een achtkernige processor van Qualcomm, maar Lenovo heeft nog niet verteld welke dit precies is. Gezien de prijs van het toestel (omgerekend €171 in China) zal dit er waarschijnlijk een zijn uit de 600-serie.

Het werkgeheugen is 6GB groot, wat opvallend veel is voor een toestel uit deze prijsklasse. Daarnaast is er de keuze uit een model met 64 en een model met 128GB opslaggeheugen. De accu heeft een capaciteit van 3300mAh. Dit is best groot, maar met 6GB werkgeheugen en een scherm van dit formaat, betekent dat niet dat je dagen met de accu kunt doen. De CEO van Lenovo beloofde via Twitter eerder 45 dagen standby-tijd, dat zit er met deze accu niet in.

Camera’s en beschikbaarheid

Op de foto’s van het toestel is te zien dat het toestel een dubbele camera op de achterzijde heeft, deze zijn in de linkerbovenhoek onder elkaar geplaatst. Eén van deze camera’s heeft een resolutie van 16-megapixels. De vingerafdrukscanner bevindt zich ook aan de achterzijde, iets boven het midden. Er is aan de voorzijde een camera in de notch verwerkt, wat de resolutie van deze camera is, heeft Lenovo nog niet bekendgemaakt.

Voor nu is de Lenovo Z5 alleen nog maar in China verkrijgbaar. We laten het je natuurlijk weten als dit toestel naar Nederland komt!

Bron: Androidworld, Bright, GSMArena, Tweakers.

Meer nieuws over: