‹ Alle nieuwsberichten

Asus presenteert gaming-smartphone

Asus presenteert gaming-smartphone

Deze week presenteerde Asus de ROG Phone: een smartphone die speciaal ontwikkeld is voor gamers. Het toestel beschikt onder andere over een snelle Snapdragon 845 maar beschikt daarnaast over meer handige functies. Hier lees je meer over de Asus ROG Phone!

Gaming-smartphone’s

De tijd dat een telefoon alleen gebruikt werd om mee te bellen en sms'en, is voorbji. Tegenwoordig worden smartphones steeds meer gebruikt om op te gamen, van een spelletje Flappy Bird tot PUBG. Eerder bracht gaming-hardwarefabrikant Razer dan ook een gaming-smartphone uit (de Razer Phone), eerder dit jaar volgde Xiaomi met zijn Black Shark. Zijn gaming-smartphones bezig met een opmars?

De Asus ROG Phone

Met zijn ROG (Republic of Gamers) Phone volgt Asus het voorbeeld van fabrikanten als Razer en Xiaomi. Het toestel draait op een krachtige Snapdragon 845-chipset waar veel andere vlaggenschepen ook mee zijn uitgerust. Verschil met deze vlaggenschepen is volgens Asus dat het bedrijf samen met Qualcomm de chipset heeft aangepast zodat hij op nog hogere snelheden kan werken. Zo wordt de kloksnelheid tijdens het gamen verhoogd voor een betere game-ervaring.

Je kunt deze extra snelle modus voordat je gaat gamen inschakelen door in het toestel te knijpen. Niet alleen de kloksnelheid van de chip gaat omhoog, de achtergrondprocessen van het toestel worden ook verlaagd. Op die manier is er meer geheugen en rekenkracht beschikbaar voor de game. Wanneer je stopt met gamen kun je deze modus uitschakelen, zodat de kloksnelheid weer wordt verminderd naar een 'normale' snelheid. Zo gaat de batterij minder snel leeg.

Een smartphone voor gamers

De Asus ROG Phone is daarnaast uitgerust met nog allerlei andere handige snufjes. Een voorbeeld hiervan zijn de AirTriggers-sensoren aan de zijkant van het toestel. Je kunt deze knoppen gebruiken om een game te spelen zonder dat je vingers op het scherm hoeft te gebruiken. Zo zitten je je vingers tijdens het gamen niet in de weg. Ook handig: de aansluitingen van de kabels zijn aan de zijkant van het toestel geplaatst, zodat deze niet in de weg zitten tijdens het gamen. Ook wordt er een AeroActive Cooler meegeleverd die je op de smartphone kunt klikken. Dit ventilatortje zorgt ervoor dat je smartphone niet oververhit tijdens het spelen van een zware game.

Het toestel is uitgerust met 8GB aan werkgeheugen, wat genoeg moet zijn om mee te gamen. Je kunt kiezen tussen 128 en 512GB aan intern geheugen. Handig, want met grote games nemen zeker wel een paar GB aan opslaggeheugen in. Het toestel heeft een AMOLED-scherm dat 6 inches groot is met een refreshrate van 90Hz. Dat is tot wel zes keer sneller dan ‘standaard’ smartphones. Asus heeft nog niets vrijgegeven over de beschikbaarheid en de prijs van de smartphone. Wanneer ze dat wel hebben gedaan, vind je natuurlijk meer info bij Belsimpel!

Bron: Androidworld, Tweakers

Meer nieuws over: