‹ Alle nieuwsberichten

Alle geruchten over de BlackBerry KEY2!

Alle geruchten over de BlackBerry KEY2!

Aanstaande donderdag presenteert BlackBerry de KEY2, de opvolger van de succesvolle BlackBerry KEYone. Wij kijken alvast vooruit en zetten de geruchten op een rijtje.

Veel mensen denken bij BlackBerry meteen aan het karakteristieke, fysieke toetsenbord op de telefoons. Het kan bijna niet anders dan dat de BlackBerry de KEY2 is hier ook weer mee is uitgerust, net als zijn voorganger de BlackBerry KEYone. De fabrikant liet eerder weten deze nieuwe telefoon op 7 juni te presenteren, dus we hoeven gelukkig nog maar eventjes te wachten tot we deze nieuwe BlackBerry-rakker te zien krijgen. Het belooft namelijk weer een toptoestel te worden!

BlackBerry KEY2: dubbele camera en nieuwe extra functieknopOnder andere op basis van deze teaser die BlackBerry zelf naar buiten heeft gebracht hebben we al een beetje een beeld van de KEY2. Een aantal dingen vallen op, waaronder de dubbele camera. Waar de KEYone nog een enkele camera had, heeft de KEY2 dus een dubbele camera op de achterkant. Een fijne verbetering! De geruchten gaan dat dit camera’s zijn van 12- en 8 megapixels.

De video laat ook heel duidelijk een nieuwe extra knop op het toetsenbord zien. Op deze toets aan de rechterkant van de spatiebalk staat een symbool van drie keer drie puntjes. Er wordt natuurlijk al druk gespeculeerd wat voor functie deze knop heeft. Op basis van de puntjes wordt gedacht dat het misschien snel toegang geeft tot de App Drawer. Wellicht dat het langer indrukken van de toets een shortcut is naar een specifieke BlackBerry-optie, zoals de Hub. De vingerafdrukscanner zit waarschijnlijk weer in de spatiebalk.

Ontwerp en presentatie BlackBerry KEY2

Het lijkt erop dat BlackBerry met deze nieuwe telefoon voor een meer industriële look kiest. De verwachting is dat de smartphone iets vierkanter is dan zijn voorganger, en de knopjes zijn mat in plaats van glanzend. Ook het grippatroon lijkt te zijn veranderd, namelijk in het patroon dat te zien is op de uitnodiging en beslaat naar verwachting de hele achterkant en niet meer alleen een gedeelte.

Het beeldscherm heeft naar verwachting een grootte van de 4.5 inch, met een 3:2-verhouding en een resolutie van 1620 x 1080 pixels. Hij draait vermoedelijk op een Snapdragon 660-processor, heeft een touchscreen en is weer voorzien van het Android-besturingssysteem.

Wij hebben de KEYone met groot enthousiasme ontvangen en kijken dus reikhalzend uit naar zijn opvolger. Deze wordt aanstaande donderdag, 7 juni, gepresenteerd in New York, om 16.00u Nederlandse tijd. Houd voor alle informatie onze site in de gaten!

Bronnen: Tweakers, GSMArena, Crackberry