‹ Alle nieuwsberichten

Nokia presenteert Nokia 2.1, Nokia 3.1 en Nokia 5.1

Nokia presenteert Nokia 2.1, Nokia 3.1 en Nokia 5.1

Gisteren presenteerde Nokia in Moskou de Nokia 2.1, Nokia 3.1 en Nokia 5.1. Lees hier wat er nieuw is!

De Nokia 2.1

Vorig jaar presenteerde Nokia in oktober de Nokia 2, een budgettoestel met een grote accu. De Nokia 2.1 is de vernieuwde versie van het toestel. Het grootste verschil tussen de toestellen is dat de 2.1 een groter scherm heeft van 6 inches. Dat van de Nokia 2 is 5.5 inches groot.

Android Go

De Nokia 2.1 draait op de Go-versie van Android 8.1 Oreo. Android Go is geoptimaliseerd voor budgettoestellen met minder rekenkracht waardoor processen toch zo soepel mogelijk blijven verlopen. Dankzij Android One, een schone versie van Android, kun je erop rekenen dat je snel updates krijgt. Ook qua hardware heeft de Nokia 2.1 een update gekregen: het toestel is uitgerust met een Snapdragon 425, de Nokia 2 heeft een minder krachtige Snapdragon 212-processor.

De Nokia 2.1 heeft 1GB aan RAM-geheugen (werkgeheugen) en 8GB opslaggeheugen. 8GB opslaggeheugen is niet zo veel, maar het geheugen is gelukkig uit te breiden tot 128GB met behulp van een microSD-kaartje. De accu heeft een capaciteit van 4000mAh. Het toestel zal naar verwachting rond juli in drie kleuren verschijnen: Blauw met koperen details, blauw met zilveren details en grijs.

De Nokia 3.1

De Nokia 3 kwam op de markt als een leuke instap-smartphone, voor de Nokia 3.1 geldt hetzelfde. Het toestel beschikt over íets krachtiger hardware dan de Nokia 2.1, maar valt nog wel in het budgetsegment. Het toestel draait op Android 8.0 Oreo met Android One, dus je bent verzekerd van snelle updates. De smartphone draait op een MediaTek MT6750-processor die iéts sneller is dan die uit de Nokia 3.

Het scherm van de Nokia 3.1 is 5.2 inches groot, waardoor het toestel een fijn formaat heeft. Er zijn twee varianten gepresenteerd: een met 2GB RAM en 16GB opslaggeheugen en een met 3GB RAM en 32GB opslaggeheugen. Bij beide varianten is het opslaggeheugen ook nog uit te breiden met een microSD-kaartje. Het toestel zal waarschijnlijk ergens in juni verkrijgbaar zijn in drie kleurvarianten: blauw, zwart en wit.

De Nokia 5.1

De Nokia 5.1 is de telefoon met de krachtigste hardware van de drie, maar is tegelijkertijd nog steeds heel erg betaalbaar. De telefoon heeft een scherm dat 5.5 inches groot is met een 18:9-verhouding. Een langwerpige verhouding die erg populair is bij veel nieuwe smartphones. Het scherm is hiermee iets groter dan dat van de Nokia 5.

Net als de andere gepresenteerde toestellen draait ook deze op Android 8.0 Oreo met Android One. Er is keuze uit twee verschillende hardware-varianten: een met 3GB RAM en 32GB opslaggeheugen of een met 2GB RAM en 16GB opslaggeheugen. Ook hier is het geheugen uitbreidbaar. Waar de Nokia 5 nog op een Snapdragon 430 draaide, is de 5.1 uitgerust met een MediaTek helio P18.

 

Verbeterde camera’s

Een van de belangrijkste verbeteringen aan de Nokia 5.1 is de camera aan de achterzijde. De 13-megapixelcamera van de Nokia 5 is ingeruild voor een 16-megapixelcamera achterop de Nokia 5.1. hiermee kun je dus nóg scherpere foto’s maken en in 1080p-kwaliteit video’s opnemen. De camera aan de voorzijde heeft nog steeds een prima resolutie van 8 megapixels. Het toestel is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, blauw en koper.

Beschikbaarheid

De verwachting is dat de Nokia 5.1 in juli verkrijgbaar zal zijn in drie verschillende uitvoeringen: koper, blauw en zwart. Voor alle drie de toestellen geldt dat je het beste onze website in de gaten kunt houden om op de hoogte te blijven van de meest actuele levertijden. Gebruik de Belsimpel Methode om te kijken of één van deze toestellen iets voor jou is!

Meer nieuws over: