‹ Alle nieuwsberichten

Spannend: wordt er deze zomer een BlackBerry Ghost uitgebracht?

Spannend: wordt er deze zomer een BlackBerry Ghost uitgebracht?

Een tijdje geleden zijn foto’s uitgelekt van een nieuw toestel, volgens kenners ging het om de BlackBerry Ghost. Nu maakt een bekende tech-lekker, Evan Blass, via Twitter bekend dat het toestel waarschijnlijk deze zomer op de markt wordt gebracht.

BlackBerry

Er zijn twee bedrijven die de naam ‘BlackBerry’ voor hun toestellen mogen gebruiken: TCL en Optiemus Infracom. De naam TCL komt je misschien niet bekend voor, maar dat is het bedrijf dat achter de populaire BlackBerry KEYone zat. Nu is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van de opvolger van dit toestel dat vermoedelijk de naam 'KEY2' zal gaan krijgen.

Optiemus Infracom is afkomstig uit India en heeft eigenlijk niets te maken met TCL, behalve dat ze allebei de BlackBerry-naam mogen gebruiken. De kans is groot dat het bedrijf zijn nieuwe BlackBerry Ghost deze zomer alleen in het thuisland op de markt gaat brengen. Overigens is ‘Ghost’ waarschijnlijk een interne naam en zal het toestel niet echt ‘Ghost’ gaan heten. Waar de KEY2 waarschijnlijk wel een fysiek toetsenbord gaat krijgen, lijkt dat bij de Ghost niet het geval te zijn.

Frisse looks

Op de gelekte afbeeldingen van het toestel zien we héél smalle schermranden. Optiemus Infracom lijkt daarmee de trend dus te volgen. Het scherm staat op de foto uit, dus het is lastig om te zien hoe groot de schermranden precies zijn. Er lijkt op het eerste gezicht geen notch aanwezig te zijn.

Geen toetsenbord

BlackBerry maakte naam dankzij de fysieke Qwerty-toestenborden op zijn toestellen. De BlackBerry KEYone is dan ook nog uitgerust met een fysiek toetsenbord onder het touchscreen. Optiemus Infracom lijkt van het toetsenbord af te willen, want de Ghost is niet uitgerust met een fysiek toetsenbord. Wellicht een slimme zet, maar misschien laat het bedrijf hiermee nu wel nét het element weg waarmee BlackBerry zich weet te onderscheiden van andere toestellen.

Specificaties

De specificaties van de BlackBerry Ghost zijn nog verrassend goed verborgen gehouden. Gelukkig zijn er online al wel genoeg geruchten te vinden. Zo vertellen bronnen dat het toestel een 6-inch AMOLED-scherm zal krijgen en een accu met een capaciteit van 3500mAh. Daarnaast is er een 13-megapixelcamera aanwezig en zal het toestel een Snapdragon 625 processor krijgen, 6GB aan RAM en draaien op Android 8.0 Oreo. Of deze geruchten kloppen? De tijd zal het leren. Wanneer het toestel uit is, lees je er natuurlijk over via Belsimpel.nl/nieuws!

Bron: Androidworld, Techradar, Gadgets Now.

Meer nieuws over: