‹ Alle nieuwsberichten

Alle expertreviews van de OnePlus 6 op een rij

Alle expertreviews van de OnePlus 6 op een rij

Woensdag 16 mei onthulde OnePlus hun nieuwe vlaggenschip op een eigen evenement in Londen. Nadat er al eerder een samenwerking tussen OnePlus en Belsimpel was aangekondigd was de OnePlus 6 bij ons direct na de presentatie te bestellen! Inmiddels zijn er veel reviews verschenen en kunnen we zien hoe goed het toestel ontvangen is.

Om te beginnen: de scores

Het zegt zeker niet alles over een telefoon, maar toch beginnen we door eens te kijken welk cijfer de OnePlus 6 heeft gekregen. Direct valt op dat het toestel zeker niet tegen valt! Zo gaven Tweakers, PhoneArena, TechRadar, TrustedReviews en Engadget het toestel een 9! Android Planet en CNET becijferde de smartphone met een 8.5 en The Verge kende een 8 toe aan de OnePlus 6. Al met al zeker geen slechte eindresultaten! Maar waarom werd de OnePlus 6 zo goed beoordeeld? Dat bespreken we hieronder!

Nog steeds koning op dit prijspunt

Over de jaren heen zijn telefoons van OnePlus toch wel aardig in prijs gestegen. Gelukkig zagen we bij de OnePlus 6 maar een zeer kleine stijging ten opzichte van de OnePlus 5T. Toch legt OnePlus nog altijd de focus op zoveel mogelijk smartphone bieden voor een lagere prijs. Vergeleken met andere vlaggenschepen is de OnePlus 6 nog steeds erg scherp geprijsd en het is dan ook niet gek dat vrijwel elke review benoemt dat het toestel bijzonder sterk is op dit prijspunt. Zo noemt Android Planet dat het toestel met de nieuwe glazen behuizing erg luxe oogt en schrijft TrustedReviews dat het toestel zo snel aanvoelde dat haperingen en vertragingen bijna niet mogelijk leken. En dit is natuurlijk allemaal te danken aan de grote hoeveelheid werkgeheugen en de kracht de Snapdragon 845.

Bijzonder fijne Android ervaring

OnePlus steekt veel tijd in het optimaliseren van hun eigen OxygenOS. Ze blijven dicht bij stock Android en voegen subtiele extra’s toe om zo te zorgen voor een extra goede gebruikservaring. Ook met de OnePlus 6 is dat ze gelukt. Zo noemt AndroidAuthority de OnePlus 6 een perfect alternatief voor een Nexus of Pixel telefoon. Engadget schrijft dat hun favoriete toevoeging de ‘Navigation gestures’ toch wel hun favoriet is, met name vanwege het vrijmaken van extra schermruimte, iets wat we natuurlijk allemaal fijn vinden.

Groter display, zelfde formaat

Bij de OnePlus 6 zien we een groter display dan bij de OnePlus 5T. The Verge is zeker wel te spreken over dit grotere scherm en noemt ook dat de toevoeging van ‘notch’ geen enkel probleem is als dat meer scherm oplevert zonder dat het toestel groter wordt. OnePlus maakt nog steeds gebruik van een helder OLED-paneel. Tweakers schrijft hierover dat het toestel helder genoeg was om in de volle zon te gebruiken, terwijl Androidworld noemt dat het een fijn scherm is om tekst op te lezen.

Verbeterde camera

Op het gebied van de camera’s heeft OnePlus ook enkele veranderingen toegepast. Zo is er nu een grotere hoofdcamera aanwezig met optische beeldstabilisatie. Engadget schrijft hierover dat met name foto’s bij slecht licht hierdoor een stuk beter zijn geworden ten opzichte van de 5T. De secundaire camera van de OnePlus 6 wordt dit keer alleen gebruikt voor diepte-informatie bij portretfoto’s. Verschillende reviews schrijven hierover dat ze toch graag een nieuwe toepassing hadden gezien.

Enkele minpuntjes

De OnePlus 6 biedt heel veel voor relatief weinig geld. Je krijgt de snelste processor, uitstekende software en een prachtig ontwerp. De perfecte smartphone bestaat echter niet en daarom noemen de verschillende reviews ook enkele zwakke punten van de OnePlus 6. Zo kan de camera net als zijn voorganger nog steeds niet helemaal op tegen duurdere vlaggenschepen. Daarnaast lever je bij dit wat lagere prijspunt ook in op features als volledige waterbestendigheid en draadloos opladen.

Conclusie

Uiteindelijk zien we dat OnePlus nog steeds veel weet te bieden op een relatief laag prijspunt. Het toestel is nog sneller dan zijn voorganger, heeft een prachtig nieuw ontwerp gekregen en ook de camera’s zijn weer een stukje beter geworden. Ook weten ze met OxygenOS één van de beste Android-ervaringen te bieden.

Bestellen maar!?

Had je nog twijfels maar weet je nu zeker dat de OnePlus 6 jouw volgende smartphone wordt?

Je hebt de keuze uit de prachtige shiny OnePlus 6 64GB Mirror Black en de Mirror Black met 128GB geheugen. Genoeg aan 128GB opslag, maar wil je liever een andere kleur? Dan kun je binnenkort weer de OnePlus 6 128GB Silk White bestellen of direct gaan voor de OnePlus 6 128GB Midnight Black. Een variant met 256GB opslag komt alleen in Midnight Black en is ook te bestellen. Verdere belangrijke informatie vind je op de veel gestelde- vragen pagina van OnePlus.

Bron: Tweakers, CNET, Android Planet, The Verge, TrustedReviews, Androidworld, PhoneArena, TechRadar, Engadget, Android Authority