‹ Alle nieuwsberichten

Hands-on OnePlus 6: een van de meest interessante smartphones van 2018!

Hands-on OnePlus 6: een van de meest interessante smartphones van 2018!

Onze productspecialist Colin probeerde de OnePlus 6 alvast uit: "Als je het mij vraagt is de OnePlus 6 één van de meest interessante smartphones van 2018! Het is een krachtige smartphone, voorzien van high-end hardware en mooie features." Wat hij verder van deze smartphone vindt, lees je hier!

Hands-on OnePlus 6: een van de meest interessante smartphones van 2018

Afgelopen weken was het druk bij Belsimpel. Er werd hard gewerkt aan een groot project, en maandag 14 mei was dan ein-de-lijk het moment dat we het bekend mochten maken: Belsimpel en OnePlus gaan officieel samenwerken! Dat is groot nieuws en heeft veel voordelen. Zo zijn de OnePlus-telefoons voor het eerst in een fysieke winkel te zien zijn, namelijk de 7 winkels van Belsimpel. Je kunt de OnePlus 6 vanaf 16 mei 19.00u exclusief bij Belsimpel pre-orderen, als los toestel, of in combinatie met een abonnement. Belsimpel verkoopt de devices voor de officiële adviesprijs van OnePlus en voor de garantie worden de garantieprocedures van OnePlus zelf gebruikt, top geregeld dus!

Het event waar de OnePlus 6 net is gepresenteerd hebben wij uiteraard ook bijgewoond en de fabrikant liet vooraf al weten dat dit de grootste productlaunch ooit zou zijn. Dat hebben we geweten, want in de Copper Box Arena in Londen was het een drukte van jewelste. Om 17.00u Londen-time begon de presentatie, waar alle ins en outs van het nieuwe toestel werden belicht. Vervolgens was er naast tijd voor de nodige babbels ook ruim de tijd om de toestellen nog eens uitvoerig te bekijken!

Huh, is dat glas?

OnePlus staat bekend om de vele teasers die ze tonen vóórdat een product wordt gelanceerd en dat was bij de OnePlus 6 ook het geval. In één van de blogposts liet het bedrijf al weten dat er gekozen zou gaan worden voor een glazen achterkant, wat verdeelde reacties opleverde. Glas is wat kwetsbaarder dan bijvoorbeeld metaal of hoogwaardig plastic, maar biedt ook voordelen. Een mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden ontbreekt echter bij de OnePlus 6, en Tom Downs (verantwoordelijk voor PR en Communicatie bij OnePlus) gaf in een eerdere meeting al aan, dat dit een simpele reden heeft. Ze willen het beste van het beste voor de klant en hun eigen snellaadtechniek is niet te gebruiken in combinatie met wireless charging. Overigens is het Dash Charge omgedoopt tot OnePlus Fast Charging.

Er zijn drie kleurvarianten van het toestel gepresenteerd: Mirror Black, Midnight Black en Silk White. De eerstgenoemde variant is qua naam ook al vrij duidelijk, maar is een gitzwarte versie met een spiegeleffect. Je ziet direct dat de achterkant van glas is en vingerafdrukken zie je wat snel. De andere twee kleurvarianten hebben een uiterlijk dat meer doet denken aan metaal. Op de werkvloer, maar ook op het event leverde dat dus regelmatig de vraag op: “Huh, is dat glas?”. Het verschilt natuurlijk per persoon wat je voorkeur heeft, maar voor mij springt de Midnight Black-variant er uit. 

Het apparaat heeft een afgerond design en ligt daardoor fijn in de hand. Aan de rechterkant van de smartphone is de Alert Slider te vinden, een fysieke knop om snel te schakelen tussen geluidsprofielen. Deze zat voorheen aan de linkerkant van het toestel. Deze switch is gemaakt om de telefoon beter te kunnen gebruiken in de flipcover, een product dat OnePlus niet eerder in het assortiment had. Aan de rechterkant is ook de powerbutton te vinden en aan de onderzijde vind je de USB C-poort, speaker en 3,5mm-poort, altijd fijn! De linkerkant bevat alleen de volumeknop en op de achterkant is ten slotte de vingerafdrukscanner te vinden. Al met al een zeer mooi afgewerkte smartphone.

Specs behoren tot de absolute top

In de OnePlus 6 zien we de high-end Snapdragon 845-chipset van Qualcomm. Corning is ingeschakeld voor het Gorilla Glass aan de voor- en achterkant en Sony verzorgt de verschillende camerasensoren. Al met al is deze nieuwste telg weer voorzien van de beste hardware en snufjes. Zo kun je twee simkaarten gebruiken in het apparaat en is de Gaming Mode vernieuwd. Dit zorgt ervoor dat games nog smoother draaien en word je nog minder gestoord door onnodige notificaties, tijdens een potje PUBG.

OnePlus kiest voor de notch

De OnePlus 6 is de eerste smartphone van de Chinese fabrikant die is voorzien van een notch in het scherm. Deze bekende inkeping is inmiddels ook te vinden op apparaten van andere fabrikanten en biedt ruimte voor de frontcam, oorspeaker en verschillende sensoren. Door de notch bestaat maar liefst 84% van de voorkant van de telefoon uit beeldscherm. Er is gekozen voor een AMOLED-paneel met een resolutie van 2280x1080 pixels, wat dus resulteert in een langwerpige verhouding van 19:9. Het scherm ziet er erg mooi uit, waarbij het diepe contrast en de levendige kleuren opvallen. Ook biedt de fabrikant genoeg mogelijkheden om de kleurtemperatuur in te stellen of te werken met kleurprofielen. We zien tegenwoordig ook veel smartphones met een hogere displayresolutie, maar hier is bij de 6 nog niet voor gekozen. Al met al is het scherm erg fijn in gebruik en ook de notch stoort mij zeker niet. Als dat bij jou wel het geval is, kun je deze softwarematig uitzetten. De pixels aan beide kanten van de notch zijn dan zwart van kleur, waardoor je weer een rechte balk bovenin je scherm hebt.

Meer focus op de camera

Tom Downs liet me weten dat het toestel zich niet specifiek op één punt richt, maar een ultieme overall feeling moet bieden. Wel is er voortgeborduurd op de camera-opzet van de OnePlus 5T, met zeer interessante verbeteringen. Zo is er weer een dubbele camera op de achterkant, waarbij één sensor plaatjes schiet van maximaal 20 megapixels en de ander van 16 megapixels. De OnePlus 6 is de eerste OnePlus-telefoon met OIS (optische beeldstabilisatie) in de camera aan de achterkant. Je kunt foto’s maken met het bekende scherptediepte-effect, gebruikmaken van HDR en Smart Capture-software. Zo wordt je foto geoptimaliseerd voor de mooiste plaatjes.

Een nieuwe feature is de mogelijkheid om bokeh-foto’s te maken met de frontcamera van 16 megapixels. Dat betekent dat je tijdens het filmen nog strakkere beelden krijgt, omdat trillingen worden opgevangen. Daarnaast kun je filmen in slowmotion met 240 frames per seconde in 1080P of 480fps in 720P, iets waar verschillende concurrerende toestellen net iets beter presteren. Ook de mogelijkheid om te filmen met 60 frames per seconde in een hoge 4K-resolutie is nu aanwezig, maar wel gelimiteerd tot maximaal 5 minuten voor een filmpje. Al met al een prima set camera’s, met een meer dan prima kwaliteit!

Accessoires die we kennen en wat nieuws

Niet alleen hebben we uitvoerig de OnePlus 6 kunnen bekijken, maar ook de verschillende accessoires. De bekende oplader en kabels zijn ook voor dit nieuwe toestel te verkrijgen net als veel hoesjes die we al kenden van vorige modellen. Het zijn wederom prachtig afgewerkte bumpers, en cases met een Ebony Wood-, Karbon- of Sandstone-uiterlijk. Ook de flashy rode silliconencase vind ik erg leuk, maar de nieuwste cover geniet mijn voorkeur. Deze versie, ‘Nylon’ genaamd, is gemaakt van stof, voelt zacht aan en ziet er gewoon heel tof uit. Ook is er een Flip Cover te koop van de fabrikant, evenals een glazen screenprotector.

#YouGetMoreDone

De krachtige slogan “You Get More Done” is gekozen door OnePlus voor de Nederlandse markt, en is wat mij betreft zeker van toepassing op de OnePlus 6! Als je het mij vraagt is de OnePlus 6 één van de meest interessante smartphones van 2018! Het is een krachtige smartphone, voorzien van high-end hardware en mooie features. Tel daarbij de instapprijs van € 519,00 op en de verschillende opslag/kleurvarianten en dit is een erg goede keuze!

Verkrijgbaarheid OnePlus 6 bij Belsimpel.nl

De OnePlus 6 is bij Belsimpel te bestellen in alle varianten, zowel los als in combinatie met een abonnement. De adviesprijs van het 64GB-model bedraagt € 519,00, terwijl de 128GB-variant € 569,00 kost. Het model met de meeste opslagcapaciteit gaat voor € 619,00 over de toonbank.

Je hebt de keuze uit de prachtige shiny OnePlus 6 64GB Mirror Black en de Mirror Black met 128GB geheugen. Genoeg aan 128GB opslag, maar wil je liever een andere kleur? Dan kun je kiezen uit de OnePlus 6 128GB Silk White of de OnePlus 6 128GB Midnight Black. Een variant met 256GB opslag komt alleen in Midnight Black beschikbaar. Alle informatie over levering vind je op onze veel gestelde-vragen pagina van OnePlus.