‹ Alle nieuwsberichten

Specificaties en foto's Nokia X6 uitgelekt

Specificaties en foto's Nokia X6 uitgelekt

De Nokia X6 moet nog aangekondigd worden, maar veel verrassends zullen we op de presentatie waarschijnlijk niet gaan horen of zien. De specificaties liggen namelijk op straat en ook de foto’s zijn al uitgelekt.

Een Nokia X(6)

Een tijdje geleden schreven we al een artikel op basis van geruchten over een Nokia X. Dit was naar aanleiding van een Nokia-poster die gespot is in China. Nu zijn er echter meerdere keuringsinstanties, die het toestel goed moeten keuren voordat het in bepaalde landen verkocht kan worden, die het toestel onder de naam Nokia X6 hebben opgeslagen.

Specificaties

In de uitgelekte specificaties van onder andere de Chinese instantie Tenaa, zien we dat het toestel een scherm heeft dat 5,8 inches groot is. Het beeldscherm heeft een resolutie van 2280x1080. Als het formulier klopt zal er de keuze zijn uit een toestellen met 3,4 en 6GB aan werkgeheugen: nogal een verschil dus. Ook zijn er verschillende opslagvarianten: er is een met 32GB en eentje met 64GB. Bij alle varianten is het geheugen uit te breiden met een microSD-kaartje.

De Nokia X6 heeft een accu met een capaciteit van 3000mAh. Op welke processor het toestel gaat draaien, is nog niet te zien. De verwachting is dat het toestel met Android 8.1 uit zou komen met Android One. Dit is een ‘kale’ Androidversie die ervoor zorgt dat je een zo puur mogelijke Android-ervaring op je toestel beleeft. Met een Android One-toestel kun je er ook van uitgaan dat je snelle Android-updates hebt, wat altijd een fijn idee is.

Strakke looks

Heel leuk, die specificaties, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Gelukkig zijn er ook afbeeldingen van de nieuwe Nokia uitgelekt, die al veel weggeven over het toestel. Net als veel nieuwe smartphones beschikt ook de Nokia X6 over smalle schermranden en een inkeping/notch aan de bovenzijde van het toestel. Aan de achterzijde vinden we een dubbele camera-setup die onder elkaar is geplaatst. Ook de vingerafdrukscanner is naar de achterzijde verhuisd en bevindt zich onder de camera’s.

Wanneer Nokia het toestel gaat presenteren, is nog onduidelijk. Eerder werd gedacht dat het bedrijf dit eind april al zou doen, maar dat is nog niet gebeurd. Nu er echter al zo veel is uitgelekt, is het maar de vraag of Nokia hier nog lang mee gaat wachten.

Bron: Androidworld

Meer nieuws over: