‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht van week 19 | 2018

Telecomweekoverzicht van week 19 | 2018

Deze week in het nieuwsoverzicht: Nieuwe benchmark van de Samsung Galaxy Note 9 opgedoken, Pokémon Go-ontwikkelaar wilt via smartphones van spelers 3D-kaarten creëren en Google is druk bezig met eigen smartwatches en nieuwe Pixel-telefoon!

Gelekte foto van de Samsung Galaxy Note 9 opgedoken

Bekende leaker Ice Universe heeft op Twitter een render van de vermeende Samsung Galaxy Note 9 gedeeld. Deze render toont de voorkant van de phablet. We zien dat het toestel op deze foto erg lijkt op zijn voorganger, de Galaxy Note 8, maar dan met dunnere schermranden. Ook is er via Geekbench een benchmark verschenen. Volgens het modelnummer dat met de benchmark naar buiten is gekomen, zal de Note 9 waarschijnlijk over een Snapdragon 845-chipset en 6GB werkgeheugen beschikken. De officiële aankondiging vindt naar verwachting in augustus plaats, tot die tijd moeten we het helaas nog met leaks en geruchten doen.

Bron: Androidworld, WANT

Pokémon Go-ontwikkelaar wilt 3D-kaarten creëren via spelers

John Hanke, directeur van Niantic, wil de wereld in 3D in kaart brengen met behulp van de smartphones van Pokémon Go-spelers. De app Pokémon Go maakt gebruik van Augmented Reality, waarbij virtuele monsters in de echte wereld op het scherm van je smartphone worden weergeven. Hanke hoopt dat de spelers zelf willen helpen bij het bouwen van deze 'augmentedreality-kaart'. Beelden die de camera tijdens het spelen vastlegt, kunnen gebruikt worden voor deze 3D kaart. Het is niet precies duidelijk hoe het in kaart brengen in zijn werk zal gaan, wel worden volgens Niantic eerst parken en andere openbare plekken in kaart gebracht.

Bron: NU, BRIGHT

Google druk bezig met eigen smartwatch en Pixel-telefoons

Volgens telecominsider Evan Blass is Google druk bezig met Pixel-producten. Zo lijkt het erop dat Google dit jaar met drie eigen Pixel-smartwatches komt, die uiteraard op Wear OS draaien. Wear OS, voorheen Android Wear, is een besturingssysteem voor smartwatches dat door Google zelf is ontwikkeld. Volgens de tweet van Blass zullen de smartwatches tegelijk met de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL in oktober worden gepresenteerd. De drie slimme horloges hebben nu nog speciale namen: “Ling”, “Triton” en “Sardine”. Deze namen liggen dan ook weer in lijn met de namen van vissoorten die Google aan eerdere Google Pixel-toestellen meegaf.

Bron: TechPulse, Androidworld