‹ Alle nieuwsberichten

OnePlus 6 officieel: de beste OnePlus-smartphone tot nu toe

OnePlus 6 officieel: de beste OnePlus-smartphone tot nu toe

De laatste tijd verscheen er al een hoop (gelekte) informatie over de OnePlus 6, zojuist is het toestel officieel in Londen gepresenteerd. Het toestel komt in meerdere varianten en is per direct exclusief te bestellen bij Belsimpel!

OnePlus: high end-toestellen voor een vriendelijke prijs

Voor wie OnePlus niet kent, een kleine introductie. Het merk is opgericht met als doel ‘Flagship killers’ te creëren. Toestellen van OnePlus staan er dan ook om bekend om premium toestellen uit te brengen die beschikken over dezelfde krachtige hardware als de vlaggenschepen van andere merken zoals Sony en Samsung. Opvallend is dat de toestellen van OnePlus gemiddeld lager geprijsd zijn dan smartphones van andere merken uit hetzelfde segment.

Meerdere varianten

De OnePlus 6 komt in drie verschillende kleuren: Mirror Black, Midnight Black en Silk White. Daarnaast zijn er ook nog verschillende hardwarevarianten. Zo is er een Mirror black-variant met 6GB aan werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen. Een variant met 8GB RAM en128GB opslaggeheugen verschijnt in alle drie de kleuren en als laatste is er ook nog een OnePlus 6 met 8GB RAM en maar liefst 256GB opslaggeheugen. Op looks en werk- en opslaggeheugen na, verschillen de toestellen verder niet van elkaar.

Alle toestellen hebben een glazen achterkant. De Mirror Black-toestellen hebben een zwarte, spiegelende afwerking. De Midnight Black- en Silk White-varianten hebben een matte achterzijde die niet glimt. De witte variant is bovendien afgewerkt met gouden accenten zoals een gouden zijkant en gouden rand rondom de ontgrendelknop. Voor alle toestellen geldt dat ze een premium uitstraling hebben.

Strakke looks

Het scherm van de OnePlus 6 is 6,28 inches groot en er is gekozen voor een AMOLED-paneel. Dit zorgt voor zeer goede zwartwaarden en heldere kleuren. De scherpe resolutie van 2280x1080 pixels zorgt ervoor dat je haarscherp beeld hebt. Aan de bovenzijde is een notch aanwezig, waardoor het scherm bijna volledig voorkantvullend is. Voor gebruikers die geen fan zijn van een dergelijke notch is er ook de mogelijkheid om deze softwarematig te verbergen. De notch wordt dan opgevuld met zwart zodat het een ‘gewone’ balk wordt aan de bovenzijde van het scherm. Notificaties worden dan in het zwarte gedeelte weergegeven.

Krachtige hardware

Zoals we dat gewend zijn van OnePlus, is ook de OnePlus 6 weer uitgerust met de krachtigste hardware van het moment. Het toestel wordt aangedreven door de razendsnelle Snapdragon 845-chipset. Het toestel draait op Android Oreo met de eigen OxygenOS-schil met handige tweaks, maar Google maakte vorige week bekend dat je met de OnePlus 6 als een van de weinige toestellen de bètaversie van Android 9.0 kunt gaan testen.

Knoppen en aansluitingen

Aan de achterzijde van het toestel is een vingerafdrukscanner geplaatst waarmee je het toestel in enkele milliseconden razendsnel ontgrendelt. De Alert Slider, een fysieke knop waarmee je je telefoon onder andere op stil kunt zetten, bevindt zich aan de rechterkant van het toestel. Eerder bevond deze zich aan de linkerkant. Het toestel is voldoende waterbestendig om er in een regenbui even mee te bellen, maar je kunt er niet onder water mee filmen. Hier krijg je wel een 3,5mm-poort en dualsim-mogelijkheden voor terug. Naast een 3,5mm-poort is er ook een USB C-poort aanwezig. Met de bijgeleverde USB C-lader, laad je het toestel razendsnel op dankzij de OnePlus Fast Charge-technologie. Met een half uur opladen, moet je de hele dag kunnen doen.

Goede camera-setup

De OnePlus 6 beschikt over een dubbele camera aan de achterzijde, deze camera’s zijn onder elkaar geplaatst. Deze hebben een resolutie van 16 en 20 megapixels: genoeg voor zeer scherpe foto’s dus. De OnePlus 6 is de eerste smartphone van OnePlus met optische beeldstabilisatie voor extra scherpe foto’s. Dankzij de dubbele camera kun je ook foto’s met een bokeh-effect creëren. Dat betekent dat je onderwerp op de voorgrond scherp is en de achtergrond wordt vervaagd, zodat je onderwerp echt uit de foto springt.

Filmen met de OnePlus 6 doe je in scherpe 4K-kwaliteit en met tot 60 frames per second. Gebeurt er iets bijzonders? Dan kun je er ook voor kiezen om je video in super slowmotion te schieten, deze is ook voor het eerst aanwezig bij de OnePlus 6. De frontcamera heeft een resolutie van 16 megapixels, genoeg voor mooie selfies dus en leuk om mee te videobellen. Ook met deze camera kun je een bokeh-effect creëren.

Exclusieve pre-order bij Belsimpel

Bijzonder is dat Belsimpel als enige in Nederland officieel samenwerkt met OnePlus. Dat betekent dat je het toestel alleen bij ons in combinatie met een abonnement kunt afsluiten of natuurlijk los kunt aanschaffen! Ook kun je de OnePlus 6 vanaf nú exclusief bij ons pre-orderen zodat je zeker weet dat je het als een van de allereersten in huis hebt. Zelfs bij OnePlus is de mogelijkheid tot pre-orderen er niet! Daarnaast gaan we ook alle officiële OnePlus-accessoires verkopen. Denk hierbij aan flip covers, officiële glazen screenprotectors en siliconencases. Bekijk de OnePlus 6 128GB Silk WhiteOnePlus 6 64GB Mirror BlackOnePlus 6 Mirror Black 128GBOnePlus 6 128GB Midnight Black of Midnight Black 256GB nu op onze website! Liever eerst even in het 'echt' bekijken? Vanaf 22 mei liggen de toestellen ook in onze zeven fysieke winkels, zodat je ze uitvoerig kunt bewonderen! Alle informatie over levering vind je op onze veel gestelde-vragen pagina van OnePlus.

Meer nieuws over: