‹ Alle nieuwsberichten

Google I/O: dit kun je verwachten

Google I/O: dit kun je verwachten

Vandaag gaat Googles jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, Google I/O, van start. Tijdens dit evenement presenteren ontwikkelaars nieuwe hardware en software. Hier lees je wat de belangrijkste verwachtingen zijn!

Android P

Vanaf 18:00uur Nederlandse tijd begint Google I/O 2018. De presentatie waar het meest naar uit wordt gekeken, is die van Android P. Tijdens I/O maakt Google naar verwachting niet bekend wat de naam van het besturingssysteem zal worden, maar wel wordt er een testversie van Android P verwacht. Op die manier kunnen (app)ontwikkelaars hun producten alvast afstemmen op de nieuwe Android-versie.

Google Assistant

Ook Googles virtuele assistent ondergaat wellicht veranderingen. Zo wordt kunstmatige intelligentie steeds beter en doelgerichter waardoor de Assistant vragen beter moet gaan beantwoorden. Daarnaast is de kans groot dat aangekondigd wordt dat de Assistant binnenkort ook in het Nederlands verschijnt.

Android TV

Het afgelopen jaar keurde de Amerikaanse overheid een Android TV-stick goed, de kans is groot dat deze tijdens Google I/O aan het grote publiek gepresenteerd wordt. Waarschijnlijk kun je het apparaat in je televisie stoppen om er extra functies aan te geven. Zo is de verwachting dat je er apps zoals YouTube en Netflix op kunt installeren, waardoor je van je TV eigenlijk bijna een smart-TV maakt. Verschil met Google's Chromecast is dat er op de Chromecast geen apps geïnstalleerd zijn, maar dat je de apps op je mobiele apparaat via de Chromecast naar de TV kunt 'sturen'. 

Wear OS

Maart dit jaar werd Android Wear, het besturingssysteem voor Android wearables zoals smartwatches, omgedoopt tot Wear OS. Tijdens I/O worden er waarschijnlijk nieuwe functies van het besturingssysteem uitgelicht. Ook hopen ontwikkelaars op een nieuwe bètaversie. De kans is klein dat er ook een nieuwe smartwatch wordt aangekondigd. 

VR en AR

Virtual Reality en Augmented Reality worden steeds belangrijker voor ontwikkelaars. Vorig jaar presenteerde Google al een VR-headset, de Daydream View, en begin dit jaar werd een bril getoond waarmee gebruikers 180 graden kunnen zien. De kans is groot dat Google een aantal nieuwe apps voor ARCore, het augmented reality-platform van Google, zal presenteren.

Google Photos & Google Play

In drie belangrijke apps van Google worden waarschijnlijk wijzigingen doorgevoerd. Zo is er al een video uitgebracht over een instant play-functie in Google Play. Dat betekent dat je games niet eerst hoeft te downloaden voordat je ze kunt spelen, maar dat je direct aan de slag kunt. Google Photo’s zal waarschijnlijk meer met artificial intelligence gaan doen waardoor je foto’s makkelijker kunt ordenen en vinden. Wat deze toevoegingen precies zijn, is nog even afwachten.

Bron: All About Phones, Bright, NU.nl

Meer nieuws over: