‹ Alle nieuwsberichten

Eerste aanwijzing Nokia 5 (2018)

Eerste aanwijzing Nokia 5 (2018)

De opvolger van de Nokia 6, de Nokia 6.1, is een paar weken geleden geïntroduceerd. Het lijkt dus voor de hand te liggen dat er binnenkort ook een vernieuwde Nokia 5 wordt gepresenteerd. De eerste hint naar de deze nieuwe telefoon komt van HMD Global zelf.

HMD Global zorgde ervoor dat Nokia-telefoons vorig jaar een comeback maakten in de telecommarkt. Ze presenteerden toen op het MWC onder andere de Nokia 5 en Nokia 6. Van de laatstgenoemde is inmiddels een opvolger beschikbaar. Alles over deze vernieuwde Nokia 6.1, ook wel Nokia 6 (2018) genoemd, lees je in dit artikel over de Nokia 6.1.

Het ligt dus in de lijn der verwachtingen dat er nu ook snel een nieuwere versie van de Nokia 5 op de markt komt. Op Twitter laat Juho Servikas, Chief Product Officer van HMD Global, nu voor het eerst een kleine hint vallen dat deze nieuwe telefoon er waarschijnlijk inderdaad binnenkort aankomt.

De Nokia 5-telefoons zijn erg populair, omdat de smartphone een klein prijsplaatje heeft, maar de metalen behuizing toch hoogwaardige gevoel geeft. Daarbij maak je gebruik van een zeer ‘schone’ Androidvariant, waardoor je snel (beveiligings)updates krijgt. Ook heeft Nokia 5 een vingerafdrukscanner, snelle octacore-processor en groot beeldscherm. We verwachten dat de opvolger van deze telefoon eenzelfde hele scherpe prijs-kwaliteitsverhouding heeft en dus een hele goede deal is, als je op zoek bent naar een betaalbare telefoon!

Bronnen: GSMArena, Droidapp