‹ Alle nieuwsberichten

Samsung Galaxy A6 en A6+, goed ontworpen midrangers met mooi scherm

Samsung Galaxy A6 en A6+, goed ontworpen midrangers met mooi scherm

Samsung heeft haar collectie midrangers net uitgebreid met twee nieuwe telefoons: de Samsung Galaxy A6 en Samsung Galaxy A6+. Waarom dit mooie aanvullingen zijn, lees je hier!

Samsung heeft net de Galaxy A6 en Galaxy A6+ gereleased. Deze twee telefoons kwamen redelijk onverwachts, maar zijn een hele mooie uitbreiding van het assortiment van Samsung. Ze hebben beide een mooie, naadloze metalen behuizing met strakke lijnen. Beide smartphones hebben een lengte-breedteverhouding van 18.5-9. Dit zien we de laatste tijd bij het merendeel van de nieuwe telefoons van grote merken. Dat is natuurlijk niet voor niks: op deze manier heb je namelijk een groot beeldscherm maar blijft het toestel toch vrij smal en compact, waardoor het goed te besturen is met één hand. Het Super AMOLED-scherm heeft afgeronde, 2.5D-zijkanten, wat daar ook bij helpt.

Beide telefoons hebben 3GB aan werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen. Mocht je meer opslaggeheugen nodig hebben, dan is dit uit te breiden met een microSD-kaart. De vingerafdrukscanner zit onder de camera en is precies zo gepositioneerd dat je vinger er eigenlijk automatisch al op ligt als je de telefoon vastpakt. Dankzij de Surround sound-technologie is het geluid uit de telefoons helder en diep. De telefoons komen in de kleuren zwart, lavendel (paars) en goud.

Samsung Galaxy A6+: midranger met dubbele camera

De grootste van dit A-duo is de Samsung Galaxy A6+, met een beeldscherm van 6.0 inch en een resolutie van 1080 x 2220 (Full HD Plus). Deze telefoon heeft op de achterkant een dubbele camera, eentje van 16 megapixels en één van 5 megapixels. De dubbele camera zorgt ervoor dat je de achtergrond van je foto onscherp kan maken, terwijl de voorgrond scherp blijft (bokeh-effect) en dat je foto’s een goede kwaliteit behouden wanneer je inzoomt. De frontcamera heeft maar liefst 24 megapixels, ideaal dus als je graag selfies maakt! Dankzij de batterij van 3500mAh, hoef je je ook geen zorgen te maken over een lege batterij.

Samsung Galaxy A6: prettig compact

De Samsung Galaxy A6 is dus wat compacter van formaat, dan de A6+. Deze telefoon heeft een 5.6-inchbeeldscherm van 720 x 1480 pixels, oftewel een HD Plus-resolutie. De A6 heeft een 16-megapixelcamera aan de voorkant en ook aan de achterkant van het toestel is een camera van 16 megapixels te vinden. Ook de selfies van deze telefoon zijn dus van erg goede kwaliteit. De batterij van 3000mAh voorziet de telefoon van energie.

Beschikbaarheid

Ben je enthousiast geworden? Deze telefoons zijn vanaf nu te pre-orderen in drie flitsende kleuren! De Samsung Galaxy A6 heeft een adviesprijs gekregen van € 309,00, terwijl de de plusvariant € 369,00 moet opbrengen.