‹ Alle nieuwsberichten

Telefoneren op snorfietsen per 1 mei verboden

Vanaf 1 mei is het niet meer toegestaan om mobiel te bellen op een snorfiets. Ook op het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden op een snorfiets staat een boete. Voor brommers gold dit al.

bellen op snorfiets verboden

Handsfree

Vanaf 1 mei wordt de Nederlandse wegenverkeerswet aangepast. Nieuw in de wet is het verbod voor snorfietsers om mobiel te bellen tijdens het rijden. Ook op het vasthouden van een mobiele telefoon staat een boete. Voor bromfietsers alsmede bestuurders van brommobielen gold deze regel al. Handsfree bellen middels een headset waarbij de telefoon in een jas- of broekzak blijft zitten is wel toegestaan.

Boete

Wie vanaf 1 mei niet handsfree belt op een snorfiets, loopt de kans daarvoor een boete te ontvangen van € 100,--. Ditzelfde bedrag geldt ook voor bestuurders van brommers en brommobielen die niet handsfree bellen. Fietsers mogen vooralsnog wel hand-held bellen op de fiets, uiteraard raden verkeersveiligheidsorganisaties fietsers ook aan het bellen tijdens het rijden zo veel mogelijk te beperken en als wél gebeld wordt dit bij voorkeur handsfree te doen.

Meer nieuws over: