Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Telefoneren op snorfietsen per 1 mei verboden

Woensdag 29 april 2009, 14:07:41

Vanaf 1 mei is het niet meer toegestaan om mobiel te bellen op een snorfiets. Ook op het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden op een snorfiets staat een boete. Voor brommers gold dit al.

bellen op snorfiets verboden

Handsfree

Vanaf 1 mei wordt de Nederlandse wegenverkeerswet aangepast. Nieuw in de wet is het verbod voor snorfietsers om mobiel te bellen tijdens het rijden. Ook op het vasthouden van een mobiele telefoon staat een boete. Voor bromfietsers alsmede bestuurders van brommobielen gold deze regel al. Handsfree bellen middels een headset waarbij de telefoon in een jas- of broekzak blijft zitten is wel toegestaan.

Boete

Wie vanaf 1 mei niet handsfree belt op een snorfiets, loopt de kans daarvoor een boete te ontvangen van € 100,--. Ditzelfde bedrag geldt ook voor bestuurders van brommers en brommobielen die niet handsfree bellen. Fietsers mogen vooralsnog wel hand-held bellen op de fiets, uiteraard raden verkeersveiligheidsorganisaties fietsers ook aan het bellen tijdens het rijden zo veel mogelijk te beperken en als wél gebeld wordt dit bij voorkeur handsfree te doen.

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl