‹ Alle nieuwsberichten

LG G7 ThinQ: extreem helder scherm met opvallende verhouding

LG G7 ThinQ: extreem helder scherm met opvallende verhouding

Volgende week woensdag presenteert LG haar nieuwe vlaggenschip de LG G7 ThinQ. Er wordt steeds meer bekend over dit toestel, en dat is zeker niet mis!

Opvallende beeldverhouding

Op 2 mei presenteert LG haar nieuwe vlaggenschip, die de naam LG G7 ThinQ krijgt. LG heeft al wat informatie over deze nieuwe telefoon losgelaten. Zo zegt het bedrijf dat de smartphone een 6.1-inchbeeldscherm met een opvallende resolutie van 3120x1440 pixels krijgt. Deze resolutie is zo opvallend, omdat het hoort bij een schermverhouding die we niet eerder hebben gezien, namelijk: 19,5:9. De trend om telefoons smaller en langer te maken, kennen we natuurlijk al langer, zo hebben bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S9, maar ook de LG G6, een verhouding van 18,5:9. Door deze andere beeldverhouding heb je wel een groot scherm, maar blijft de telefoon relatief compact en goed met één hand te besturen. LG doet er met deze nieuwe telefoon dus nog een schepje bovenop en maakt de G7 ThinQ nog wat langer.

Bijzonder helder scherm met extra witte subpixel

De LG G7 ThinQ wordt voorzien van een LCD-display waarbij een extra witte subpixel aanwezig is. Dit zorgt er simpelweg voor dat het scherm nog beter wit kan weergeven. LG volgt de trend van de notch, onder andere bekend van de iPhone X, en waarmee het grootste gedeelte van de recente vlaggenschepen is uitgerust. Wel is het ook duidelijk datLG een functie in de software heeft gebouwd om te kiezen voor een weergave van een zwarte balk bovenin het scherm, zodat deze inkeping onzichtbaar wordt.

Wat verder erg opvallend is aan het beeldscherm van de LG G7 ThinQ is de extreem hoge maximale helderheid. Het scherm kan namelijk een helderheid tot 1000cd/m2 halen! Voor de lezers die niet zo in deze termen thuis zijn, ik heb het onze productspecialisten even gevraagd: dit is echt extreem helder! Dat zorgt ervoor dat het beeld dus extra duidelijk en scherp wordt weergegeven. Toch claimt de fabrikant dat het beeldscherm 30 procent minder energie verbruikt dat het display van de LG G6. Het lijkt er dan ook op dat die extreem hoge maximale helderheid een piekhelderheid is, of op een klein deel van het scherm toe wordt gepast. LG heeft ons in ieder geval nieuwsgierig gemaakt!

Bron: Tweakers

Meer nieuws over: