‹ Alle nieuwsberichten

Officieel: de OnePlus 6 wordt op 16 mei gepresenteerd!

Officieel: de OnePlus 6 wordt op 16 mei gepresenteerd!

We kijken al lange tijd reikhalzend uit naar de presentatie van het nieuwe OnePlus toestel. Vandaag maakte OnePlus bekend dat de OnePlus 6 op 16 mei gepresenteerd zal gaan worden!

OnePlus evenement

Het OnePlus 6 Launch Event, zoals het officieel heet, vindt plaats in Londen, Beijing én Mumbai. Erg verrassend zal de presentatie waarschijnlijk niet zijn, er zijn namelijk al veel specificaties van het toestel uitgelekt of door OnePlus zelf onthuld. Dat maakt zo'n presentatie van een grote fabrikant overigens niet minder leuk. Wat weten we tot nu toe?

Behuizing van glas

Er gingen al lang geruchten dat OnePlus zijn metalen behuizing gaat inruilen voor een van glas. Oprichter en CEO van OnePlus, Pete Lau, reageert op kritiek van een forumlid dat zich afvraagt of glas niet veel breekbaarder is. Lau geeft aan dat hij zijn zorgen begrijpt, maar dat voor de OnePlus 6 om die reden Gorilla Glass 5 is gebruikt. Volgens hem biedt dat de beste bescherming en prestaties. De OnePlus 6 is volgens Lau ook door verschillende duurzaamheid- en valtesten gekomen.

Bij OnePlus wordt aangegeven dat de behuizing van glas is omdat dit fijn in de hand ligt, er mooi uit ziet en ook nog erg premium is. Een andere reden om voor glas te kiezen zou ook draadloos opladen kunnen zijn. Bij een metalen behuizing is dit niet mogelijk, maar bij een glazen wel. OnePlus heeft dit echter nog niet bevestigd.

Waterdicht

De OnePlus 6 zal waterdicht zijn, zo maakte het bedrijf op Twitter bekend. Wat voor certificering het toestel mee krijgt, is nog niet bekend. Het kan dus ook zijn dat het toestel spatwaterdicht is en niet volledig waterdicht. De kans is groot dat als het toestel volledig waterdicht is, de hoofdtelefoonaansluiting verdwijnt.

Notch

Ook is al bekend dat de OnePlus 6 net als veel andere nieuwe smartphones een notch zal gaan krijgen. In deze inham aan de bovenzijde van het scherm zijn de camera, speaker en een aantal sensoren verwerkt, waardoor er meer ruimte overblijft voor het scherm.

Naar de overige specificaties is het nog even gissen, al gonst het online al wel van de geruchten. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de OnePlus 6!

Bron: @OnePlus via Twitter

Meer nieuws over: