‹ Alle nieuwsberichten

Verschillende Xiaomi-toestellen nu ook te gebruiken in het Nederlands

Verschillende Xiaomi-toestellen nu ook te gebruiken in het Nederlands

Xiaomi gebruikt een eigen Android-skin op haar toestellen, namelijk MIUI. Nu het Chinese merk steeds groter wordt, wordt ook het aantal beschikbare talen steeds verder uitgebreid. Voor wie zijn Xiaomi liever in het Nederlands gebruikt, dan in het Engels is er nu goed nieuws! Welke Xiaomi's je nu in het Nederlands kunt instellen, lees je in dit artikel.

Inmiddels is het wel bekend dat de Chinese fabrikant Xiaomi, toestellen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding staan. De producent krijgt het keer op keer voor elkaar om voor zeer scherpe prijzen meer smartphone te leveren dan concurrenten. Zo krijg je bijvoorbeeld een mid-range telefoon voor een budget prijs of een high-end telefoon voor een mid-range prijs! In het verleden zaten hier nog wel wat haken en ogen aan, inmiddels zijn deze zeker aan het verdwijnen!

Tot nu toe was het vaak een probleem dat de Xiaomi-toestellen geen gebruik konden maken van Nederlands als systeemtaal, de enige uitzondering hierop was de Xiaomi Mi A1 vanwege de Android One-software. Daar komt nu echter verandering in! Xiaomi heeft namelijk voor een aantal toestellen een nieuwe versie van hun eigen MIUI-skin uitgebracht. Bij deze update gaat het toestel over op Android 8.0 Oreo en is het direct mogelijk om je toestel volledig in het Nederlands in te stellen!

Vooralsnog is deze update alleen beschikbaar voor de Xiaomi Redmi 5, Xiaomi Redmi 5 Plus en de Xiaomi Mi Mix 2. Vind je bijvoorbeeld de Xiaomi Redmi 5 een goede budgetoptie? Of ben je helemaal verliefd op het elegante uiterlijk van de Xiaomi Mi Mix 2? Dan is er nu geen enkele drempel meer om hem aan te schaffen, wij hebben alle toestellen namelijk gewoon op voorraad! Uiteraard zien we dit als een stap in de goede richting en verwachten we dan ook dat alle toekomstige Xiaomi smartphones ook uit de doos in het Nederlands ingesteld kunnen worden.