‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht week 16 | 2018

Telecomweekoverzicht week 16 | 2018

Deze week: Belsimpel eerste winkel in Nederland die de Huawei P20 Pro Twilight aanbiedt, nieuws over Android P en meer bekend over Xiaomi Mi A2.

Huawei P20 Pro Twilight nu beschikbaar bij Belsimpel

Bij de lancering van de Huawei P20-familie kregen we al direct veel vragen over het Twilight-model. Dat verbaasde ons niks, want ook hier op kantoor was iedereen erg enthousiast over de mooie en opvallende kleur van deze behuizing. Helaas werd het model niet beschikbaar in Europa.. Totdat wij er deze week geslaagd zijn hem toch hierheen te krijgen! Belsimpel is daarmee de enige winkel in Nederland waar je de Huawei P20 Pro Twilight kunt bestellen. Hij wordt naar verwachting over ongeveer een week uitgeleverd.

Android P: geen navigatieknoppen meer en opslaan volumeniveaus

Deze week kwamen er twee interessante nieuwtjes naar buiten over de aankomende versie van het Androidbesturingssysteem. Ten eerste gaat Android de muziekliefhebbers blij maken. Bij het geven van een feestje kan het nog wel eens gebeuren dat je met het volume op standje burenruzie lekker foute Nederlandse hitjes hebt gedraaid. De dag erop kan je met je brakke hoofd nog wel eens de schrik van je leven krijgen door het volume, wanneer je een rustig muziekje aan wil zetten om wakker te worden. Met Android P is dat verleden tijd, want die gaat het volumeniveau van verschillende bluetooth-apparaten onthouden! Daarnaast plaatste Google deze week (waarschijnlijk per ongeluk) een screenshot van de nieuwe navigatiebalk op hun site. Om meer van het scherm te gebruiken, verschijnt de balk alleen in beeld als het relevant is voor de pagina en is de multitask-knop helemaal verdwenen. Waarschijnlijk swipe je nu van beneden naar boven om het multitaskvenster te openen, vergelijkbaar met de gesture op de iPhone X.

Bronnen: Androidworld, Bright

Meer nieuws over de Xiaomi Mi 6X, de Chinese versie van de Mi A2

Deze week bevestigde Xiaomi in een teaser dat de Xiaomi Mi 6X centraal staat op het event van 25 april. Misschien zegt de naam van dit toestel je niks, maar je wordt waarschijnlijk al enthousiaster als je weet dat de Mi 5X was de Chinese versie van de Xiaomi Mi A1. Op 25 april zullen we dus indirect ook meer weten over de Xiaomi Mi A2! Dit betekent dat de Mi A2 ook niet erg lang meer op zich kan laten wachten in Europa. De teaser verraadde naast het toestel, ook de resolutie van de dubbele camera: 20 megapixels, en een 5.99-inchbeeldscherm met een resolutie van 2160x1080 pixels. De telefoon draait volgens de teaser op een Snapdragon 626-processor met 4GB RAM en 64GB opslagruimte en een batterij van 2910mAh. Het enige verschil tussen het Chinese en het Europese toestel lijkt tot nu toe dat de Mi A2 op stock Android One draait en de 6X op het eigen MIUI.

Bronnen: GSMArena, Androidworld