‹ Alle nieuwsberichten

Komt er een Nokia X?

Komt er een Nokia X?

Bij de X denken we natuurlijk allemaal aan de iPhone X: het meest recente vlaggenschip van Apple dat vorig jaar werd gepresenteerd en sindsdien op veel populariteit kon rekenen. Nu zijn er in China echter meerdere reclames opgedoken die een Nokia X aankondigen. Gaat Nokia zo de concurrentie aan met Apple?

Nieuw Nokia-toestel?

Afgelopen jaar presenteerde Nokia de Nokia 6.1, Nokia 7 Plus en Nokia 8 Sirocco nog, nu zijn er in China al reclames opgedoken waarin HMD Global adverteert met een Nokia X. Op de digitale poster zijn de zijkanten van twee toestellen te zien die zo samen een ‘X’ vormen. De achtergrond is verder helaas helemaal donker, dus de foto verraadt niet veel over het uiterlijk van de toestellen. Het enige wat we erover kunnen zeggen is dat ze van de zijkant erg slank lijken.

Nokia X 2014

Nokia is nu eigendom van HMD Global, maar de telefoons zijn ook een tijdje uitgebracht door Microsoft. In 2014 bracht Microsoft al een Nokia X uit: een compact toestel dat verkrijgbaar was in meerdere felle kleuren. Het toestel had 512MB RAM, 4GB opslaggeheugen en draaide op Android 4. Er was alleen een camera aan de achterzijde en deze had een resolutie van 3 megapixels: geen echte hoogvlieger dus. Het toestel bleek ook niet erg populair is daarom een beetje in de vergetelheid geraakt.

De nieuwe Nokia X

Als we de geruchten mogen geloven, lijkt de nieuwe Nokia X niet op zijn voorganger. Waarschijnlijk wordt het een middenklas-toestel met 4 of 6GB aan werkgeheugen. De verwachting is dat het toestel zal gaan draaien op Android 8.0 en anders op Android One.

Op de Chinese poster schijnt de datum ’27 april’ te staan. Het zou dus logisch zijn als Nokia de Nokia X op die dag zal gaan presenteren. Voor nu is het dus nog even afwachten voordat we meer weten over het toestel. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Bron: Android Planet, WANT

Meer nieuws over: